28 / 03 / 2024

Türk Telekom'un 2013'teki geliri 13,2 milyar TL'ye ulaştı!

Türk Telekom'un 2013'teki geliri 13,2 milyar TL'ye ulaştı!

Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri grubu Türk Telekom, 2013 yılı finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Grubun gelirleri hem sabit hem de mobil tarafta artış göstererek 13,2 milyar TL’ye ulaştı...




Türk Telekom Grubu 2013 yılında istikrarlı büyümesini sürdürdü. Müşteri sayısı arttı, gelirler 13,2 Milyar TL’ye ulaştı.


Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri grubu Türk Telekom, 2013 yılı finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Grubun gelirleri hem sabit hem de mobil tarafta artış göstererek 13,2 milyar TL’ye ulaşırken konsolide bazda Faiz Amortisman Vergi Öncesi Kâr (FAVÖK) 5 milyar TL olarak gerçekleşti. 2013 yılında finansal başarı müşteri sayısındaki artış ile desteklendi. Genişbant müşteri sayısı yıllık net 300 bin artışla 7,3 milyon olurken, fiber abone sayısındaki artış ivme kazanarak 624 bine ulaştı. Mobil segmentte ise, kazanılan 1 milyon net yeni müşteri ile toplam mobil abone sayısı 14,5 milyon oldu.


Türk Telekom CEO’su Rami Aslan 2013 Yılı sonuçlarına dair şu değerlendirmelerde bulundu:


“Türk Telekom Grubu bir yılı daha gelirlerini ve müşteri sayısını artırarak tamamladı. 2013 yılında müşteri sayımızı mobilde 1 milyonun üzerinde, geniş bantta ise 300 bin artırarak konsolide 13,2 milyar TL gelir elde ettik. Gelirlerimizin yarısından fazlasını oluşturan mobil ve geniş bant, büyümenin itici gücü olmaya devam etti.


2013 Türk Telekom Grubu için abone yılı oldu; büyüme ivmemizi yıl boyu sürdürdük ve dördüncü çeyrekte güçlü bir kapanış yaptık. Mobilde, 2013’ün önceki çeyreklerine kıyasla net abone artışı yaklaşık iki katına çıkarak son çeyrekte 418 bin olarak gerçekleşti. 2013 yılının son çeyreğinde gerçekleşen net abone artışının dörtte üçünden fazlasını faturalı hatları tercih eden aboneler oluşturdu ve faturalı abone oranımız pazardaki en yüksek oran olan yüzde 45’e yükseldi.


Sabit tarafta çok güçlü bir yılı geride bıraktık. Fiber abone sayısı 624 bine ulaştı. Yılın son çeyreğinde 140 bin net geniş bant abone artışı ve yılsonu itibari ile toplam 7,3 milyon geniş bant abonesi ile geniş bant pazarındaki liderliğimizi güçlendirdik. Dünya sabit ses pazarında görülen düşüş trendine rağmen, Türk Telekom olarak biz sabit sesteki düşüşü proaktif olarak yönetmeye devam ettik. Bu kapsamda Android tabanlı ve benzer akıllı telefonların tüm öne çıkan özelliklerine sahip yenilikçi bir akıllı ev telefonu olan TT E4’ü müşterilerimize sunduk. Çalışmalarımızın sonucu olarak toplam sabit erişim hattı sayısı 2013’un son çeyreğinde, çeyrekten çeyreğe neredeyse aynı kaldı.


2013 yılında büyümenin devam etmesi için şebeke genişleme ve güncellemeleri başta olmak üzere 2,2 milyar TL yatırım yaptık. Eve/binaya kadar ulaşan fiber hane sayısı 2,5 milyona, mobil baz istasyonu sayısı ise yıllık yüzde 14 büyüyerek 27 bin 400’e yükseldi. Hızlı 3G ağımızla 3G nüfus kapsama oranımızı bir yıl içinde yüzde 79’dan yüzde 84’e çıkardık.


2013 yılında karşılaştığımız zorluklara rağmen büyümeye devam ettik. Bu başarı Türk Telekom Grubu ailesinin her bir üyesinin gayretleriyle mümkün olabildi. Başarımıza yaptıkları katkılar nedeniyle çalışanlarımıza ve tüm diğer paydaşlarımıza teşekkür ederim.


Geri Dön