26 / 04 / 2024

Türk ve Güney Koreli müteahhitler işbirliği yapacak!

Türk ve Güney Koreli müteahhitler işbirliği yapacak!

Türk müteahhitler, Güney Kore Müteahhitler Birliği ile mutabakat imzaladı. Anlaşmaya göre, iki ülke ortak proje üreterek, global piyasada iş birliği yapacak.



Türkiye Müteahhitler Birliği ile Güney Kore Müteahhitler Birliği arasında mutabakat zaptı imzalandı. Anlaşmaya göre, Türkiye ve Güney Kore müteahhitleri işbirliği yapacak. Ortak proje üretecek iki ülke global piyasada iş birliği halinde olacak.

Yeni dönem başladı

Dünya'dan Yeşim Ardınç'ın haberine göre, TMB Başkanı Mithat Yenigün, imzalanan anlaşma ile yeni bir döneme girildiğini belirtti. Yenigün, iki ülkenin piyasadaki konumunu güçlendireceğini söyledi. 

7 yılda  25 milyar dolarlık proje

7 yılda Güney Kore ve Türkiye'nin 25 milyar dolarlık ortak proje ürettiklerini hatırlatan Yenigün, işbirliğinin artacağını, üye firmaların birbirlerini daha yakından inceleyeceğini söyledi.  Yenigün, “Ortaklığımız Sahra Altı Afrika başta olmak üzere, Orta Doğu ve Avrasya ülkeleri ile Hindistan gibi pek çok pazarda yeni projeler yaratmamıza olanak sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Türk müteahhitleri yurt dışında boy gösteriyor

Türk müteahhitlerinin yurt dışında üstlendikleri proje bedelenin 11 milyar dolara ulaştığının altını çizen Yenigün, “Artış eğilimindeki enerji fiyatları ve hedef pazarlardaki fırsatların etkisiyle yıllık iş tutarımızın bu yılın sonunda yeniden 20 milyar dolar düzeyine çıkmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

İşbirliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Güney Kore Müteahhitler Birliği (CAK)Başkanı Joo Hyun Yoo, Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye’nin büyük bir büyüme içinde olduğunu belirtti. Yoo, işbirliğinin küresel inşaat pazarındaki konumu güçlendireceğini açıkladı. 


Geri Dön