27 / 04 / 2024

Türkerler İnşaat'tan Ankara Çukurambar'a yeni proje!

Türkerler İnşaat'tan Ankara Çukurambar'a yeni proje!

50 yıl önce Ankara'da küçük bir mağazayla başlayan Türkerler Holding, konut, baraj, tünel, yenilebilir enerji gibi her alanda varlığını güçlendirerek yoluna devam ediyor. Türkerler İnşaat, Ankara Çukurambar'da yeni konut projesine hazırlanıyor.



Faaliyetleri yaklaşık 50 yıl önce Ankara'da küçük bir mağazayla başlayan Türkerler Holding, bugün bünyesindeki 148 şirketle Türkiye ekonomisine yön veren en önemli temel taşlarından biri. 2017’de bu yıl 1 milyar Euro'luk rüzgar enerjisi YEKA ihalesini kazanmanın mutluluğunu yaşayan Türkerler Holding’in Genel Koordinatörü Atila Sezgin, "Türkerler’in halen devam eden projelerinin toplam yatırım bedeli 6 milyar doları buldu. Gelecek yıl da bu gelişim ivmesini hiç kaybetmeden kararlı adımlarla çalışmaya devam edeceğiz" diyor.

 

 

Ekonomist Dergisi'nin ekinde yer alan habere göre; Ankara'da kökenli bir firma olan Türkerler, 50 yıl önce küçük bir mağazada faaliyete başladı. Bugün 148 şirketle Türk ekonomisine yön veren bir holding haline gelen Türkerler, konut, baraj, tünel, yenilebilir enerji gibi her alanda varlığını güçlendirerek yoluna devam ediyor. Türkerler Holding Genel Koordinatörü Atila Sezgin, sorularımızı şöyle yanıtladı:

 

Türkerler Ankara'nın köklü firmalarından birisi. Hangi alanlarda faaliyet gösteriyorsunuz?

 

Türkerler Holding'in faaliyetleri yaklaşık 50 yıl önce Ankara'da küçük bir mağazayla başladı. Özellikle inşaat sektöründeki yatırımlarla giderek artan bir ivme yakalayan Türkerler Holding, bugün 148 şirketle Türkiye ekonomisine yön veren en önemli temel taşlarından biri haline geldi. Gayrimenkul geliştirme, yenilebilir enerji, doğalgaz dağıtım ve ticareti, kamu özel ortaklığı projeleri ve tekstilde Türkiye'nin en iddialı projelerine imza attık. Baraj, tünel, otoyol, metro, hastane inşaatlarında kazandığı deneyimi, son dönemde kaliteli konut, ofis ve ticaret alanı inşaatlarına da yansıtmaya başladık. Mahall Ankara, Mahall Bomonti  İzmir  ve Çiftçi Tovvers ile gayrimenkul geliştirme sektöründe öncü projeler yürütüyoruz.

 

 

Ankara etlik entegre sağlık kampüsü

 

Türkerler’in en önemli projelerinden birisi olan ve 1,23 milyar dolara mal olacak Etlik Entegre Sağlık Kampüsü, dünyanın en büyük entegre sağlık kampüslerinden birisi. 1 milyon 200 bin metrekarelik bir arazi üzerinde inşa ediliyor. 1 milyon 150 bin metrekare kapalı alanlı ve 3 bin 600 yatak kapasiteli hastanelerden oluşuyor. Kamu özel işbirliği (PPP) modelinin Türkiye’deki en büyük uygulamalarından. Genel Hastane, Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi, Ortopedi ve Nörolojik Bilimler Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Kadın Doğum Hastanesi, Çocuk Hastanesi, Rehabilitasyon Hastanesi, Psikiyatri Hastanesi ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi olmak üzere Dokuz dal hastanesini içeren, toplam 3 bin 600 yatak kapasitesine sahip bir entegre sağlık kampüsü olacak. Kampüs içerisinde 110’u aşkın ameliyathane hizmet verecek. Ayrıca kampüs içerisinde; Klinik hotel, Kongre Merkezi, Sosyal ve Ticari Alanlar ve Sağlıkla ilgili eğitim birimleri yer alacak.

 

Yenilebilir enerjide bu yıl önemli bir ihale kazandınız. Bu yıl sizin açınızdan nasıl geçti?

 

Son derece aktif olduğumuz ve başarılı bir yılı geride bırakıyoruz. PPP modeliyle üstlendiğimiz,  Ankara  Etlik'teki Türkiye'nin en büyük şehir hastanesinin de içinde olduğu İzmir ve Kocaeli'yle birlikte 3 ayrı hastane kompleksinin inşaasına hızla devam ediyoruz. Yenilenebilir enerjide sadece bizim için değil, Türkiye için çok özel bir yıl oldu. Yenilenebilir enerjide Türkiye'nin en büyük yatırımcısı olma hedefimiz çerçevesinde, bu yıl 1 milyar Euro'luk Rüzgar Enerjisi YEKA ihalesini kazanmanın büyük mutluluğunu yaşadık. Bunun yanında Ankara'nın yanında İstanbul ve İzmir'de gayrimenkul projelerimizdeki satışlarla planlarımızın da ötesinde bir başarı sağladık.

 

Toplam yatırım bedeliniz kaça ulaştı? Gelecek yıldan beklentileriniz nelerdir?

 

Türkerler Holding'in son 20 yılda ulaştığı inşaat hacmi 5 milyon metrekareyi aştı. Çatımız altında istihdam edilen çalışan sayısı 20 bine yaklaştı. Türkerler'in halen devam eden projelerinin toplam yatırım bedeli 6 milyar doları buldu. Gelecek yıl da bu gelişim ivmesini hiç kaybetmeden kararlı adımlarla çalışmaya devam edeceğiz.

 

Gelecek yıl başlatacağınız yeni projeler olacak mı?

 

2018'de Ankara yepyeni bir cazibe merkezinin keyfini yaşayacak. Yapımı tamamlanan ve yaşamın başladığı Mahall Ankara projemiz hiç şüphesiz Başkent'in gözdesi olacak. Hiç zaman kaybetmeden Ankara'ya bir proje daha hediye etmeye hazırlanıyoruz. Şu aşamada yeni projemizin Çukurambar'da olacağını söyleyebiliriz. Yenilenebilir enerjide yakaladığımız başarıyı, katlayarak yolumuza devam etmekte kararlıyız. Öte yandan Türkerler Holding olarak Türkiye'nin sosyal gelişimine de her zaman duyarlı olduk. Sosyal sorumluluk projeleriyle, eğitim, spor, çevre, sağlık konularındaki gelişme ve iyileşmeleri hep teşvik ettik. Türkiye'nin köklü spor kulüplerinden Göztepe'nin sponsorluğunu üstlendik. Son dönemde özellikle Devlet Opera ve Balesi'yle ciddi işbirliği anlaşmaları imzaladık. Bu anlaşmalarımız gelişerek devam edecek.

 

Mahall Ankara iddialı bir proje, müşteri profiliniz kimlerden oluşuyor?

 

Mahall Ankara, Eskişehir Yolu üzerinden günde 10 bin kişinin yaşayacağı, çalışacağı, eğleneceği bir konut, ofis, alışveriş alanlarından oluşan farklı ve çok yönlü bir karma proje... Kent mimarisiyle uyumlu, özellikleriyle şehre değer katan, değişen ihtiyaçlara yanıt verebilen, teknolojik altyapısı güçlü, sosyal alanları, otoparkı ve ulaşım olanaklarıyla sakinlerinin 22 Ekim 2017

yaşamını kolaylaştıran Mahall Ankara; mahalle sıcaklığını yaşatma hedefiyle planlandı. Proje çerçevesinde 214 adet ofis, 82 rezidans, 191 home ofis, 246 adet konut, Divan ayrıcalığı ile ofis ve rezidans hizmetleri, 64 adet mağaza, cafe ve restoranları ile pek çok fonksiyonu içinde barındırıyor. Sadece AnkaralIların değil Türkiye'nin dört bir yanından gelerek Ankara'da kamu kurumlarıyla iş yapan iş insanları, hatta yurtdışından, birçok uluslararası şirketten müşterilerimiz oldu. Yerli ve yabancı yatırımcılar da Mahall Ankara'ya yoğun ilgi gösterdi.

 

Ankara'nın size sağladığı fırsatlar nelerdir?

 

Öncelikle bizim Ankara kökenli bir firma olduğumuzu hatırlatmak isterim. Yarım asra yakındır faaliyetlerimizin karargahı hep Ankara oldu.

 

Dolayısıyla Ankara'yı, Ankaralılar'ı en iyi tanıyan şirketlerden biri olmamız bizi çok avantajlı bir noktaya taşıyor. Bunun yanında son dönemde yayınlanan veriler, Ankara'nın konut satış hızında İstanbul'u geride bıraktığını gösteriyor. 2017'nin ilk 8 ayında 100 binin üzerinde konut satılan Ankara, yüzde 15'e yaklaşan satış artışıyla İstanbul'a 12 puan fark attı. İstanbul'da şehir merkezlerinde yükselen konut fiyatları, inşaatçı ve alıcıların farklı bölgelere yönelmesine neden oluyor. Bunlar arasında en yüksek getiri sağlayan bölgelerden biri de Ankara. Bu nedenle birçok firma Ankara'da yeni projeler geliştirmeye devam ediyor.


Geri Dön