20 / 04 / 2024

Turkeybuild İstanbul bu yıl 111 bin ziyaretçi ağırlayacak!

Turkeybuild İstanbul bu yıl 111 bin ziyaretçi ağırlayacak!

1978'den beri düzenlenen Türk yapı sektörünün en büyük fuarı ve dünyanın beş büyük yapı fuarından biri olan Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, 21-25 Nisan tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek.



1978'den beri düzenlenen Türk yapı sektörünün en büyük fuarı ve dünyanın beş büyük yapı fuarından biri olan Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, 21-25 Nisan tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. 100 bin metrekarelik alanda 105 ülkeden 1250 firmanın yer alacağı 38'inci Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul fuarında 17 bin 400 ürün, hizmet ve teknoloji yaklaşık 111 bin ziyaretçiyle buluşacak. 


SEKTÖRÜ KUCAKLAYAN BİR PLATFORM OLDU 

Fuarın düzenleyicisi YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, yapı malzemesi sektörünün yeni malzemeleri, teknolojileri ve hizmetlerinin sergilendiği Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul'un en büyük ticari platformlardan biri olduğunu söyledi. 


Uluslararası bir marka olan Yapı Fuarı - Turkeybuild Burcu İstanbul'u sektörün ilgili tüm taraflarını bir araya getiren verimli bir ticari platform olacak biçimde kurguladıklarını anlatan Burcu Başer sözlerine şöyle devam etti: "Yıl bütününe yayılan bir süreçte, fuar ve sektörü tanıtmak üzere hem yurtiçi hem yurtdışında çalışmalar yürütüyoruz. Yurtdışı tanıtım çalışmalarımızda bölgenin üretim üssü olan Türk yapı sektörünü anlatıyor, bölge için taşıdığı önemi ve potansiyelini aktarıyoruz." Başer, grup şirketleri içinde yer aldıkları İTE Group Plc.'nin 10 ülkede gerçekleştirdiği 25 Yapı ve Dekorasyon Fuarı'yla da işbirliği yürüttüklerini de kaydetti. 


FUARDA KAZAKİSTAN - KONUK ÜLKE OLACAK 

Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul'un İş Geliştirme Platformu kapsamında düzenlenen Konuk Ülke Projesi ile 2015 yılında Türk inşaat sektörünün gözde pazarları arasında yer alan Kazakistan ağırlanacak. Burcu Başer, Türk müteahhitlik firmaları için Kazakistan'ın Rusya, Türkmenistan, Libya ve Irak'tan sonra en çok iş üstlenilen beşinci büyük pazar konumunda olduğunu belirterek, "Kazakistan, 2014'te inşaata 15.1 milyar dolar harcadı ve 6.9 milyar dolarlık inşaat malzemesi ithal etti. Hızla büyüyüp gelişen Kazakistan Türk inşaat sektörü bakımından çok ciddi bir potansiyel taşıyor" dedi. Fuarda Türkiye - Kazakistan inşaat Forumu ve İkili İş Görüşmeleri etkinliği de düzenlenecek. 


YAPI MALZEMELERİ CARI FAZLA VERİYOR' 

Burcu Başer, inşaat malzemeleri dış ticaretindeki rakamların sektörün katma değerli üretim gerçekleştirdiğini kanıtladığına dikkat çekti. Başer, inşaat malzemeleri sektörünün 21.2 milyar dolarlık ihracatı, 9.3 milyar dolarlık ithalatıyla dış ticarette cari fazla vermeye devam ederken, iç pazarda ise yüzde 14.4 büyüyerek 2014 yılında 113.6 milyar liralık bir büyüklüğe ulaştığına vurgu yaptı. Sektörün öncelikle gelişmiş ülkelere ihracat yaptığını belirten Başer, "Avrupa Birliği ülkeleri ABD, Rusya, Orta Asya ülkeleri, Ortadoğu ve Körfez ülkeleri, Kuzey Afrika ülkeleri ile Balkan ülkeleri pazar oluşturmaya devam ediyor. Pazarlarımız içinde Mısır, İran, ABD, ingiltere, Romanya, Kazakistan, Gürcistan, Almanya ve İsrail'e hızlı ihracat artışları olduğu görülüyor" dedi. 


Habertürk


Geri Dön