29 / 03 / 2024

Türkiye Finans'tan 150 milyon TL'lik kira sertifikası halka arzı!

Türkiye Finans'tan 150 milyon TL'lik kira sertifikası halka arzı!

Türkiye Finans 5-6-7 Şubat tarihlerinde talep toplaması yapılan 150 milyon TL'lik yeni kira sertifikası ihracını başarıyla tamamladı.



 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye Finans Katılım Bankası, 5-6-7 Şubat 2018 tarihlerinde talep toplaması yapılan 150 milyon TL'lik yeni kira sertifikası ihracını başarıyla tamamladı.

 

Türkiye Finans tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye Finans, 2018 şubat ayı kira sertifikası halka arzını başarıyla tamamladı. Bankanın iştiraki TF Varlık Kiralama AŞ'nin 9 Şubat'ta TL bazında ve yurt içi piyasada ihraç ettiği 150 milyon TL tutarlı kira sertifikası, 174 gün vadeli olarak sunuldu.

 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Finans Hazine Genel Müdür Yardımcısı Hakan Uzun, şöyle konuştu:

"2018 yılının ilk kira sertifikası ihracını 2 Ocak’ta gerçekleştirmemizin ardından, şubat ayını da 150 milyon lira tutarındaki başarılı bir kira sertifikası halka arzıyla kapatmış bulunuyoruz. Türkiye’de reel sektörün finansmanında kira sertifikası ihracını uygulayan ilk katılım bankası olarak, bu ihraçta da bir ilke imza atarak, 120 milyon lira olarak hedeflenen kira sertifikası ihracını, yatırımcılardan gelen yoğun talep sonucu ek satışla birlikte 150 milyon lira olarak başarıyla tamamladık.

 

2018 yılında da üretim ve insana dayalı ekonomik faaliyetlerimizi inovatif ve modern bankacılık hizmetleriyle buluşturmaya devam ederek, önümüzdeki dönemde de yeni kira sertifikası ihraçları ile kaynaklarımızı çeşitlendirmeyi ve reel ekonomiye destek olmayı sürdüreceğiz."


Geri Dön