27 / 04 / 2024

Türkiye İMSAD'ın yeni başkanı Tayfun Küçükoğlu oldu!

Türkiye İMSAD'ın yeni başkanı Tayfun Küçükoğlu oldu!

Türkiye İMSAD’ın 37. Olağan Mali Genel Kurulu’nda, Yönetim Kurulu Başkanlığına oy birliğiyle Tayfun Küçükoğlu seçildi. Tayfun Küçükoğlu, “İnşaat malzemesi endüstrisinin yurtiçi ve dışında yüksek gelişme potansiyeline inanıyoruz” dedi...



Sektörün önde gelen isimlerinden Türkiye İMSAD’ın yeni yönetim kurulu başkanı Tayfun Küçükoğlu oldu. Uzun yıllar yönetim kurullarında görev yaptığını, Türkiye İMSAD’da şimdi başkan olarak sektöre hizmet edeceğini dile getiren Tayfun Küçükoğlu, “İnşaat malzemesi endüstrisinin tüm gruplarını temsil eden Türkiye İMSAD olarak, sektörümüzün yurtiçi ve dışında yüksek gelişme potansiyeline inanıyoruz. Bu gelişimin istikrarlı ve sürdürülebilir olması adına faaliyetlerimizi geliştirmeye kararlıyız” diye konuştu.

Türkiye İMSAD’ın, 37. Olağan Mali Genel Kurulu’nda 2020-2023 dönemini kapsayan 3 yıl için görev yapacak yönetim ve denetim kurulları düzenlendi. Genel Kurul’un ardından yapılan yönetim kurulu toplantısında Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanlığına oybirliği ile Tayfun Küçükoğlu seçildi.

“Sürdürülebilir büyüme sanayi üzerinden sağlanmalı”

Türkiye İMSAD 2017 2020 yılları arasında görev yapan Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, başkanlığı döneminde sürdürülen çalışmaları ve sektöre yönelik değerlendirmelerini aktararak, yeni yönetim kuruluna başarılar diledi. İnşaat malzemesi sanayisinin 2019'da toplam pazar büyüklüğünün 88 milyar dolar, iç pazar büyüklüğünün 66,5 milyar dolar, toplam ihracatın ise 21,5 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiğini aktaran Ferdi Erdoğan, “2017-2019 arasında inşaat sektörü, inşaat malzemesi sektörü, kişi başı gelir, hatta ekonominin büyük bir kısmıyla ilgili verileri karşılaştırdığımızda 2011 yılına döndüğümüzü söyleyebiliriz. Ancak demografik nedenlerden dolayı ihtiyaçlar artmış vaziyette. Bu bakımdan ekonominin sürdürülebilir büyümesi mutlaka sanayi üzerinden sağlamalı” dedi.

Türkiye İMSAD ın yeni başkanı Tayfun Küçükoğlu oldu!

“Ülkemize katkımızın önemi daha da artacak”

Önümüzdeki zorlu süreçte Türkiye İMSAD’ın sektörüne etkisinin daha önemli ve kritik olacağı bilinci ile yönetime aday olduklarını dile getiren Türkiye İMSAD’ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu “İnşaat malzemeleri sektörünün 36 yıllık çatı kuruluşu Türkiye İMSAD’ın üyeleri, yaptıkları yatırımlar, ticari faaliyetleri, yarattıkları istihdam ve dış ticaretteki başarılarıyla ülkemizin kalkınmasına yüksek katkı sağlıyor. Gelecek yıllarda bu katkımızın önemi daha da artacaktır” diye konuştu.

“Sektörde önemli bir rol ve sorumluluğa sahibiz”

Türkiye İMSAD’ın, inşaat malzemesi endüstrisinin tüm gruplarını temsil ettiğini belirten Tayfun Küçükoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Türkiye İMSAD, sektörde önemli rol ve sorumluluğa sahiptir. Bugün 87 firma, 51 sektör temsilcisi dernek ve 3 üniversite üyemizle sektörü tek çatı altında toplamanın gururunu yaşıyoruz. Bugüne kadar Türkiye İMSAD; üye yapısı, komiteleri, çalışmaları ve etkinlikleri ile birçok sektöre örnek olmuş bir kurumdur. İnanıyorum ki, önümüzdeki dönemde de sektör içi artan koordinasyonumuz ile hep beraber sektörümüze daha yüksek fayda sağlayacağız. Biz sektörümüzün yurtiçi ve dışında yüksek gelişme potansiyeline inanıyoruz. Gelişimin istikrarlı ve sürdürülebilir olması adına faaliyetlerimizi geliştirmeye kararlıyız.”

Türkiye İMSAD ın yeni başkanı Tayfun Küçükoğlu oldu!

“Odaklanmamız gereken konuları kolektif birikimimiz ile belirleyeceğiz”

Genel Kurul sonrasında gerçekleşen Türkiye İMSAD Üye Buluşmaları toplantısının açılış konuşmasını yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu konuşmasında şunları dile getirdi:

“Bir önceki dönemde yönetimde birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızla yürüttüğümüz projelerimize, yeni dönemde de tüm hızıyla devam edeceğiz. Sizlerden gelecek katkı ve öneriler ile yeni projeleri de hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Türkiye İMSAD ülkemiz gelişiminde lokomotif, sektörde önemli rol ve sorumluluğa sahiptir.Söz konusu bilinç ile 2020-2023 döneminin gelişen koşullarına tam uyum ile ülkemiz ve sektörümüz adına öncelikli olarak odaklanmamız gereken konuları kolektif birikimimiz ile belirleyeceğiz.”

Türkiye İMSAD ın yeni başkanı Tayfun Küçükoğlu oldu!

Türkiye İMSAD yeni başkanı Tayfun Küçükoğlu hakkında:

1961 yılında Ankara’da doğan Tayfun Küçükoğlu, 1984 yılında İTÜ İşletme Fakültesinden mezun oldu. 1988 yılında Betek’in kurucu üyelerinden olup, Betek bünyesinde çeşitli görevler üstlendi. 1995 yılından itibaren de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak faaliyetlerini yürütmektedir. Tayfun Küçükoğlu, BOSAD ve İZODER’in Yönetim Kurulu Üyeliği, 2015-2017 yılları arasında ise İZODER’in Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmıştır.

Acil dönüşmesi gereken konutların tespit süreci hızlanmalı!


Geri Dön