24 / 04 / 2024

Türkiye'de 6 milyonun üzerinde bina deprem sigortası kapsamına alındı!

Türkiye'de 6 milyonun üzerinde bina deprem sigortası kapsamına alındı!

Deprem sigortasına ilgi arttı, yasal düzenleme sonucu alınan tedbir sayesinde de sigortalama oranı ülke genelinde artış gösterdi. Türkiye'de 6 milyonun üzerinde bina deprem sigortası kapsamına alındı.




Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde yeni bir ev alan ya da ev kiralamak için başvuruda bulunan vatandaşlar, sigorta yaptırmadan elektrik ya da su abonesi olamıyor. Yasal düzenleme sonucu alınan bu tedbir sayesinde de sigortalama oranı ülke genelinde artış gösterdi. Türkiye'de 6 milyonun üzerinde bina deprem sigortası kapsamına alındı. 

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Deprem Sigortasıyla ilgili yasanın tekrar yenilenmesinin ardından getirilen şartlar sayesinde sigortalama oranının yüzde 40'lara ulaştığını belirtti. Atalay, "Deprem sigortası Türkiye'de mecburi ama maalesef deprem sigortası yaptırma oranı çok düşüktü. Yeni yasa ile deprem sigortası yaptırmadıkça elektrik ve su abonesi dahi alamıyor. Bu müeyyideyi getirdik ve şu anda yüzde 40'lara yükseldi. Halen düşük ancak her yeni binada ve kiralamada artık deprem sigortası yaptırılması zorunlu." ifadelerini kullandı. 

Zorunlu Deprem Sigortası, yaşanılan binada depremin meydana getirdiği maddi zararları karşılamaya yönelik bir teminat sistemi olarak vatandaşların zor günlerinde yanında olmayı ve bu sayede yaşamın deprem öncesindeki temel standartlarında devam edebilmesi amaçlıyor. 


Ticari Hayat




Geri Dön