24 / 04 / 2024

Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliği yeni binası açıldı!

Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliği yeni binası açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliğinin yeni kançılarya binasının açılışına ilişkin, "Sadece ülkemize değil, Bangladeş'e de yaraşır bir yapı olsun istedik. Yeni büyükelçilik binamızın ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliğinin yeni kançılarya binasının, Bangladeş ile ilişkilere verilen önemin bir göstergesi olduğuna vurgu yaparak, "Sadece ülkemize değil, Bangladeş'e de yaraşır bir yapı olsun istedik. Yapım işlerinin süratle tamamlamasına verdiği destekten dolayı Bangladeş Hükümeti'ne ve makamlarına teşekkür ediyorum" dedi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dakka Büyükelçiliğinin yeni kançılarya binasının açılışı için gerçekleştirilen törene video mesaj gönderdi.

Resmi açılış için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Dakka'da olduğunu, kendisinin de açılışa video mesaj yoluyla katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Erdoğan, "Bu güzel eser Bangladeş ile ilişkilere verdiğimiz önemin göstergesidir. Sadece ülkemize değil, Bangladeş'e de yaraşır bir yapı olsun istedik. Yapım işlerinin süratle tamamlamasına verdiği destekten dolayı Bangladeş Hükümeti'ne ve makamlarına teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

Türkiye nin Dakka Büyükelçiliği yeni binası açıldı!

Binanın açılışının bu yıl gerçekleşmesinin bu bakımdan ayrı bir anlamı olduğuna dikkat çeken Erdoğan, Eylül'de Bangladeş Dışişleri Bakanı Ebulkelam Abdulmumin'in Türkiye'yi ziyareti sırasında da Bangladeş'in  Ankara  Büyükelçiliğinin yeni hizmet binasının açılışının yapıldığını anımsattı.

Bangladeş ile münasebetlerin bir başka önemli boyutunu Rohinga Müslümanlarının durumunun oluşturduğuna vurgu yapan Erdoğan, "Bangladeş'in, katliamdan kaçan Rohinga Müslümanlarına sahip çıkan insani ve vicdani tavrını takdirle karşılıyoruz. Bangladeş ve Myanmar'daki kamplarda yaşayan Rohingaların acılarının dindirilmesi için insani yardım faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu konuda Bangladeş'e destek vermeye ve konunun hakkaniyetle çözümü için tüm platformlarda gayret göstermeye devam edeceğiz. Rabb'im yar ve yardımcımız olsun diyor, yeni büyükelçilik binamızın ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

Türkiye nin Dakka Büyükelçiliği yeni binası açıldı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Bangladeş'in başkenti Dakka'da, Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliğinin yeni binalarının açılış töreninde açıklamalarda bulundu. 

Çavuşoğlu, şunları kaydetti: 

"Bangabandhu'nun mirası Bangladeş kalkındıkça yaşıyor. Bu büyükelçilikleri karşılıklı olarak tahsis ettiğimiz araziler üzerine inşa ettik. Özellikle bu arazinin tahsisinde verdikleri destek için Başbakan Şeyh Hasina'ya çok teşekkür ediyorum. 

Hem Türkiye Cumhuriyeti'ne hem de kardeş Bangladeş'e yakışır bir şekilde bir bina inşa etmek istedik, gerçekten de öyle oldu. Dünyanın her yerinde ülkemize yakışır yeni büyükelçilik, başkonsolosluk binalarını kazandırmaktan ayrıca büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum.

Çalışma arkadaşları için burada lojmanlar inşa ederek güvenli şekilde hep birlikte yaşamalarını sağlamak istediklerini belirten Çavuşoğlu, ayrıca tüm Bangladeşli ve üçüncü ülke vatandaşlarına hizmet sunmayı planladıklarını dile getirdi. 

Türkiye'nin Dakka Büyükelçisi Mustafa Osman Turan da Bangladeş'teki bu prestijli tesiste Türkiye'ye hizmet sunmaktan gurur duyduklarını dile getirdi. 

Büyükelçilik binasının Dakka'da en iyi konumda olmasının yanı sıra Türkiye'nin Bangladeş hükümeti ve halkıyla iyi ilişkiler kurma taahhüdünü de temsil ettiğini belirten Turan, Bangladeş hükümetine arazi ve modern bir bina inşa etme konusunda sağladığı kolaylık için teşekkür etti. 

Turan, yerleşkenin 6 bin 300 metrekarelik arsada birden fazla yapıyı işlevsel bir şekilde verimli halde barındırdığına dikkat çekerek, "Bu gerçekten sadece modern Türk mimarisinin güzel bir örneği değil, aynı zamanda uluslararası standartlara göre çok akıllı bir bina" diye konuştuı.

Büyükelçi Turan, dünyanın normal iş yapma şekline dönmesiyle birçok alanda ikili ilişkileri daha da geliştirmek amacıyla burada daha birçok etkinliğe ev sahipliği yapmayı umduklarını belirtti.

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video mesajının yayımlanması sonrasında kurdele kesildi.


Geri Dön