18 / 04 / 2024

Türkler'den Maldivler'e 200 milyon dolarlık yatırım!

Türkler'den Maldivler'e 200 milyon dolarlık yatırım!

Dünyanın en güzel tatil adalarından Maldivler'de Türk rüzgarı esiyor. Bölgedeki Türk yatırımı 200 milyon doları bulurken, Türk turist sayısı da giderek katlanıyor.



Hint Okyanusu'nda bin 200 adadan oluşan ve tatil konusunda dünyanın en çok uğrak noktalarından biri haline gelen Malpler'e yabancı ilgisi arttı.Yatırım noktasında en çok Güneydoğu Asyalılar'ın rağbet ettiği Malpler'de Türkler'in yatırım tutarı 200 milyon doları aştı. JLL Yatırım ve Satış Kıdemli Başkan Yardımcısı Nihat Ercan, Malpler'de 2010 yılından bu yana 600 milyon dolar değerinde işlem yapıldığını, bunların ya tatil işletmelerinin satışına ilişkin işlemler, ya da büyük ölçüde tamamlanmış işlemler olduğunu kaydetti.


Türk yatırımcı ve işletmeciler kadar Türk geliştiricilerin de Malpler'e ilgisini görmeye başladıklarına işaret eden Ercan, "Hali hazırda Türk şirketler tarafından başlatılan ve toplam değeri 200 milyon doları aşan en az 3 geliştirme projesi olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullandı. 


HER KOLAYLIK VAR 

Malpler'e 2014 yılında yolculuk yapan 1 milyon 200 bin kişinin yüzde 30'unu Çinliler'in oluşturduğunu aktaran Ercan, aynı dönemde Malpler'e giden Türk ziyaretçi sayısının 8 bin 600'ü bulduğunun altını çizdi.


Malpler'i yatırımcılar için çekici kılanın yatırımların getirisinin yüksek olması ve ticari esasların yatırıma elverişli olması olduğunu vurgulayan Ercan, "Burada yatırım miktarı yükseldikçe aynı oranda yüksek nakit geri dönüş imkanı ve öz sermayenin çok daha yüksek oranlarda geri dönmesi söz konusu" şeklinde konuştu. Malpler hükümetinin yatırımcılara sağladığı kolaylıklardan da bahseden Ercan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Teşvikler arasında iki günde verilen şirket tescil kolaylığı, yüzde 100 yabancı mülkiyeti, yasal destekli yatırım garantileri, vergi muafiyetleri ve 99 yılı kadar uzayabilen arazi kira sözleşmeleri bulunuyor. Malpler aynı zamanda 'açık sema (Open-skies)' politikalarını teşvik ederek turizm talebini canlı tutmayı amaçlıyor."


Takvim


Geri Dön