25 / 04 / 2024

Türklerin tapu aşkı devam ediyor!

Türklerin tapu aşkı devam ediyor!

Urban Land Institute (ULI) İcra Kurulu Üyesi Berra Doğaner  Avrupa gayrimenkulüne Türk yatırımcıların ilgisinin devam ettiğini söyleyerek, "Türkler Avrupa'da yatırım yapıyor" dedi.



PwC ve Urban Land Institute (ULI)’ın Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2020 raporunun sonuçlarının paylaşıldığı toplantı bugün Swissotel The Bosphorus'ta paylaşıldı. PwC Türkiye Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu, Urban Land Institute (ULI) Türkiye İcra Kurulu Üyesi Berra Doğaner, Epos Gayrimenkul ve Değerleme Yönetici Ortağı ve ULI Türkiye İcra Kurulu Üyesi, Neşecan Çekici, Pamir&Soyuer Gayrimenkul Danışmanlık Şirket Ortağı ve ULI Türkiye İcra Kurulu Üyesi Firuz Soyuer, Dalfin Finansal ve Kurumsal Çözümler Ortağı Mustafa Aşkın katıldı.

Türklerin tapu aşkı devam ediyor!

Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2020 raporuna göre politika ve ekonomideki dalgalanmalara rağmen Avrupa'da sektör liderleri gayrimenkulün cazip ve talep gören bir yatırım alanı olacağı görüşünü paylaşıyor. 

Yapılan araştırmada yer alan 4 Alman kenti (Berlin, Frankfurt, Münih ve Hamburg ) de ilk on içinde. Bu sıralama, Almanya’nın ekonomisiyle ilgili endişeleri geçersiz kılarak “oldukça sağlıklı”  değerlendirildiğini ortaya koyuyor. Benzer bir biçimde, iyi arz/ talep dinamikleri Amsterdam ve Madrid gibi şehirleri de ilk ona sokmaya yetiyor.
 
31 Avrupa kentinin bulunduğu listede Türkiye’den temsil edilen tek kent olan İstanbul, bu sene geçen yılki gibi sonuncu sırada değil fakat sadece Moskova’nın üzerinde 30. Sırada.
 
Gayrimenkulde Gelişen Trendler Listesi’nin ilk 10 kenti…
Paris
Berlin
Frankfurt
Londra
Madrid
Amsterdam
Münih
Hamburg
Barselona
Lizbon 
 
Sektörle ilgili bazı açıklamalar yapan Urban Land Institute (ULI) İcra Kurulu Üyesi Berra Doğaner  Avrupa gayrimenkulüne Türk yatırımcıların ilgisinin devam ettiğini söyleyerek, "Türkler Avrupa'da yatırım yapıyor" dedi.

Türklerin dünyadaki gayrimenkul yatırımlarının 20 milyar dolara ulaştığını söyleyen Doğaner, Miami'nin ilk sırada yer aldığını, Miami'yi Londra, Berlin, Lizbon ve Barselona'nın izlediğini dile getirdi.

Vatandaşlık alımı ve eğitim için yapılan gayrimenkul yatırımlarının Avrupa'nın 4-5 şehrinde yoğunlaştığını söyleyen Berra Doğaner Türklerin tapu aşkının devam ettiğini de kaydetti. 
 

Gayrimenkul cazibesini koruyor!


Geri Dön