19 / 04 / 2024

Türkmenistan'da Türk İnşaat Fuarı 19-21 Haziran arasında düzenlenecek!

Türkmenistan'da Türk İnşaat Fuarı 19-21 Haziran arasında düzenlenecek!

TÜRKMENİSTAN'ın başkenti Aşkabat, Türk inşaat ve yapı ürünleri fuarına ev sahipliği yapacak. 19-21 Haziran günleri arasında düzenlenecek "Ashgabad Expo Build-2014" fuarın resmi açılış törenine, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'de katılacak...




TÜRKMENİSTAN'ın başkenti Aşkabat, Türk inşaat ve yapı ürünleri fuarına ev sahipliği yapacak. 19-21 Haziran günleri arasında düzenlenecek "Ashgabad Expo Build-2014" fuarın resmi açılış töreni, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Türkmenistan Bakanlar Kurulu Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Palvan Taganov tarafından gerçekleştirilecek. Meridyen Uluslararası Fuarcılık Şirketi ile Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklaşa düzenleyeceği fuarda, 118 Türk ve 36 Türkmen firması ürünlerini sergileyecek. 3 gün sürecek fuarda. Türk şirketleri tarafından üretilen mermer, aydınlatma, elektrik donanımı, ısıtma, yalıtım, çatı sistemleri, havalandırma, alüminyum sanayi, arıtma, pvc, plastik sanayi, mobilya, iç dekorasyon gibi yüzlerce ürün tanıtılacak. Türkmenistan'da özellikle son yıllarda düzenli olarak yapılan Türk fuarları, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin daha da gelişmesine önemli katkı sağlıyor. Türk müteahhitlik firmalarının Orta Asya bölgesinde en çok proje üstlendiği ülke olan Türkmenistan, önümüzdeki yıllarda inşaat sektörüne büyük yatırım yapmayı planlıyor. Halihazırda, Türkmenistan genelinde 42 milyar dolar değerinde binlerce dev projelerin yapımı sürüyor. 

Türk inşaat şirketleri, Türkmenistan'da geçen sene müteahhitlik sektöründe 11 milyar dolarlık iş hacmi ile rekor kırdı. Türk şirketleri, bu ülkede yaklaşık 5 milyar dolarlık Olimpiyat Köyü. 2 milyar 250 milyon dolarlık Uluslararası Aşkabat Havalimanı, 1,5 milyar dolarlık Uluslararası Türkmenbaşı Deniz Limanı gibi dev projeleri hayata geçiriyor. 


Ayrıntılı Haber 


Geri Dön