19 / 04 / 2024

TÜRSAB: Kurdaki dalgalanma turizmi olumsuz etkilemez!

TÜRSAB: Kurdaki dalgalanma turizmi olumsuz etkilemez!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özden, döviz kurundaki dalgalanmanın turizmi olumsuz etkilemeyeceğini, 2014 yılı erken rezervasyonlarının iyi durumda olduğunu söyledi...




Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özden, döviz kurundaki dalgalanmanın turizmi olumsuz etkilemeyeceğini söyledi. 


2014 yılı erken rezervasyonlarının iyi durumda olduğunu belirten Özden, rezervasyonların kasım ve aralık ayında şekillendiği için döviz kurunda yaşanan dalgalanmanın turizmi olumsuz etkilemeyeceğini kaydetti. Bölge destinasyonun turist ağırlığını başta Almanlar olmak üzere Avrupa, İskandinav ülkeleri ve Rusların oluşturduğunu belirten Özden, 2014 sezonun geçen yıla göre daha iyi geçeceğine inandıklarını söyledi. 


Dünya genelinde olaganüstü bir durum ve ekonomik kriz olmadığı sürece iyi sezon geçireceklerini belirten Özden, Türkiye'nin dünya turizminde varlığını kabul ettirdiğini bu istikrarı 25 yıldır en iyi şekilde sürdürdüğünü kaydetti. Özden, "İyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum. Erken rezervasyonlarımız çok iyi durumda. Döviz kurundaki dalgalanma sektörü olumsuz etkilemez. Rezervasyonlar kasım ve aralık ayında şekillendi. Bir etkilenme olmaz. İyi bir sezon geçireceğiz. " dedi. 


"KAÇAK ACENTELER TÜRKİYE'NİN İMAJINA ZARAR VERİYOR"


Özden, geçen yıl olduğu gibi bu senede kaçak acentelere göz açtırmayacaklarını söyledi. Kaçak faaliyetlerin Türk turizmine zarar verdiğini belirten Özden, TÜRSAB olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileriyle denetimleri aralıksız sürdüreceklerini söyledi. Korsan acentelerinin turizmde Türkiye'nin imajına zarar verdiğinin altını çizen Özden, "Seyahat acenteleri olarak en büyük sıkıntımız kaçak faaliyetler oldu. Korsana kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz. Mücadele edeceğiz. TÜRSAB olarak bu konuda yoğun çalışma içerisindeyiz. Kaçak faaliyetler ile ilgili bir departman oluşturduk ve bu departmanda ciddi bir denetçi gurubumuz var. Kaçak acentelere kesinlikle geçit vermeyeceğiz. Bu konda çok kararlıyız." ifadelerini kullandı.


 

Kırıkhan Olay


Geri Dön