26 / 04 / 2024

TURSAB Şanlıurfa'da otel yapımına başladı!

TURSAB Şanlıurfa'da otel yapımına başladı!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Şanlıurfa Göbeklitepe’de yeni bir otel yapımına başladıklarını açıkladı. Bağlıkaya, "2019'da 1 milyona yakın turist bekliyoruz'' diye konuştu.



İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Batı Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ‘Türkiye’nin Turizm Potansiyeli’ başlıklı Batı Platformu’na katılan TURSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, dünya ile rekabette en güçlü alanın turizm olduğunu söyledi. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, her alandan farklı olarak turizmin ayrı bir gücü olduğunu söyleyen Bağlıkaya, "Kültürel çeşitlilik nedeniyle o kadar fazla ürünümüz var ki bu Türkiye için çok önemli. Gerekli, tanıtımlar yapıldığı takdirde turizmimiz daha da güçlenecek" şeklinde konuştu. 

Türkiye'de her mevsim, her çeşit turizmin yapılabileceğini ifade eden Bağlıkaya, "Kültür turizmi, sağlık turizmi, yaz-kış turizmi, golf turizmi, gibi geniş kapsamlı destinasyon seçeneklerimiz var. Ülkemiz sadece doğal güzellikleriyle değil, kültürel anlamda da büyük bir donanıma sahip. O kadar fazla tamamlanmamış envanterimiz mevcut ki onlarla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Turizm alanındaki gelişme çabalarımızın karşılığını da almaya başladık'' dedi.

Turizmin dünyada en hızlı gelişen sektörü olduğunu ifade eden Bağlıkaya, "Ülke ekonomisine turizm sayesinde yapılan katkılar çok fazla. Ama yürütülen tanıtım kampanyalarında eksiklikler var bunların hepsi gözden geçirilmeli. Göbeklitepe’de tarih yeniden yazılıyor, kazılar devam ediyor. Urfa’ya kadar gidilebilir ama tanıtım eksikliği var. 2019‘da 1 milyona yakın turist bekliyoruz bu nedenle bölgede otel yapımları başladı” açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin üzerine karalama kampanyları yapıldığını belirten Bağlıkaya, “Türkiye’de büyük yankı uyandıran terör saldırıları ya da başka karalama kampanyaları genellikle yaz mevsiminde, turistlerin ülkemize gelmeye başladığı sıralarda meydana geliyor. Dünya ile rekabette en büyük gücün turizm olduğunu söylemiştim. Doğuda hala karalama kampanyaları sürüyor. Elimizde şanlı bir tarihimiz, çeşitli kültürel değerlerimiz var. Bunlarla ilgili güçlü tanıtım kampanyaları yapılarak ülkemize gelecek turist sayısını arttırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirilmelidir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy sayesinde turizme verilen önemin arttığını söyleyen Bağlıkaya, şu ifadeleri kullandı: “Turist rehberleri, standart eğitim sonrasında belge alıyorlar. Bölgesel rehberlere ihtiyacımız var. Anlattığı yerlerde yetişmiş, çok iyi bilen insanlar lazım.  Bakanlık tanıtma fonu oluşturdu. Kamu ve özel sektörün dahil olduğu bir fon oluşturuluyor. THY’de dahil oldu. Önceden tanıtım ve pazarlama ayrı yapılıyordu. Yeni planlama neticesinde tanıtım ve pazarlama tek elden yapılacak. Türkiye, Avrupa’da rekabette en hazır ülkedir. Ülkeye döviz girmelidir. Sivil toplum örgütü olarak, taksici sorunu ile ilgili toplantı yaptık ortak yol bulamaya çalıştık, Rusya ile ilişkileri düzeltme anlamında çalışmaları yürüttük" açıklamasında bulundu.


Geri Dön