24 / 04 / 2024

Tuzla Aydınlı Sebze ve Meyve Hali için İBB'den onay!

Tuzla Aydınlı Sebze ve Meyve Hali için İBB'den onay!

İBB tarafından Türkiye'nin 'en modern hal'i olacağı belirtilen Tuzla Aydınlı Sebze ve Meyve Hali'nin arazisi için plan değişikliği yapıldı. Yapılan değişiklikle projenin önü açıldı.



Türkiye'nin 'en modern hal'i olacağı iddia edilen Tuzla Aydınlı Sebze ve Meyve Hali için İBB'den yeni karar çıktı. Halin yapılacağı alanın arazisi için imar planı değişikliği yapıldı. Bölgede bulunan hurdacılar nedeniyle geciken projenin önü açıldı.

Habertürk'ten Mehmet Demirkaya'nın haberine göre, ihalesi geçen yıl gerçekleşen Tuzla Aydınlı Sebze ve Meyve Hali için çalışmalar başlayacak. Proje, İBB Meclisi'nde gündeme geldi. Mecliste, hurdacıların başka bir alana taşınmasına ve bölgenin imar değişikliğine onay verildi. Söz konusu imar planı değişikliği teklifi İBB Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Tuzla Aydınlı Sebze ve Meyve Hali için İBB den onay!

 

Ataşehir'de bulunan sebze ve meyve halinin Tuzla Aydınlı'ya taşımak için ilk çalışmalar 2011 yılında başlamıştı. 2016'da düzenlenen ihaleyi Arima Mimarlık, 8 milyon 650 bin 800 TL'ye kazanmıştı.

Tuzla Hal Binası İnşaatı'nın ihalesi ise 2017 yılının Haziran ayında düzenlendi. İhaleyi, 548 milyon 395 bin lira muhammen bedeli ile İnterkar Yapı + Dido-Ray Yapı + Metaleks İnşaat iş ortaklığı üstlenmişti. Sözleşme kapsamında hal inşaatının 460 günde tamamlanması planlanıyor. 

 

Tuzla Aydınlı Sebze ve Meyve Hali için İBB den onay!

 

Toplam 450 bin metrekarelik alanda hayata geçirilecek yeni halin  İstanbul Bayrampaşa'da bulunan Sebze ve Meyve Hali'den daha büyük olacağı iddia ediliyor. İBB'nin eski başkanı Kadir Topbaş'ın zamanında planlanan projeyle ilgili Topbaş, "Dünyaya örnek olacak bir hal projesi yapacağız" demişti.

 

Tuzla Aydınlı Sebze ve Meyve Hali için İBB den onay!


Geri Dön