29 / 03 / 2024

Üçüncü havalimanı bölgesindeki arsalara yoğun ilgi!

 Üçüncü havalimanı bölgesindeki arsalara yoğun ilgi!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu, İstanbul'un yeni havalimanına yakın bölgelerdeki arsaların yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisini çektiğine dikkat çekti.



Üçüncü havalimanı Arnavutköy-GöktürkÇatalca kavşağında 7 bin 700 hektarlık Akpınar ve Yeniköy mahalleleri arasındaki alanda yapılacak. Yeni havalimanı projesi çevresi tapuda şu an tarla olarak geçiyor. Bölgede son 2 yılda özellikle Arnavutköy ve Çatalca ilçelerine olan ilgi arsa fiyatlarını artırdı.


Raylı sistem yatırımlarıyla da bölge yerli ve yabancı yatırımcıların gözdesi oldu. Üçüncü havalimanı bölgesindeki imarsız arsa fiyatları havalimanına biraz daha uzak konumda yer alan imarlı arsaların değerine yaklaştı.


Arnavutköy'de imarsız arsaların metrekare fiyatlarının bin dolar mertebesine ulaştığını söyleyen Aşçıoğlu Yönetim Kurulu üyesi Cenk Aşçıoğlu, bölge hakkında şu bilgileri verdi: "Bölgede arsa bulmak çok zorlaştı. Rakamlar çok yüksek. Bahçeşehir, Başakşehir'de imarlı arsalara bakıyoruz. Metrekare fiyatları 1.000 dolar civarında. 


Havalimanı sınırındaki bölgelerde imarlı arsalarla imarsız arsalar arasındaki fiyatların yakın olduğunu ifade eden Aşçıoğlu, iki tarafta da metrekare fiyatları bin dolardan başlıyor dedi. 


Arsanın potansiyelinin satıldığını söyleyen Aşçıoğlu, ''Bazıları bunu fırsat olarak görüyor. Havalimanı bitince burasının metrekare fiyatları 10 bin dolarlara çıkacak deyip vaat satıyorlar'' dedi.


 Üçüncü havalimanı bölgesindeki arsalara yoğun ilgi!


HAVAK ile yeni proje 

HAVAK üyeleriyle birlikte 3'üncü havalimanına yakın bir bölgede 300 ile 500 konuttan oluşacak bir proje gerçekleştirecekleri bilgisini verdi.



Habertürk


Geri Dön