19 / 04 / 2024

ÖİB Türkşeker'i özelleştiriyor!

ÖİB Türkşeker'i özelleştiriyor!

Bir süredir özelleştirme için ekonomik ortamı izleyen ÖİB, satışa Türkşeker ile başlıyor



Başta Milli Piyango ve enerji dağıtım ihaleleri olmak üzere birçok özelleştirme ihalesi için piyasalardaki durgunluğun kalkmasını bekleyen Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ilk startı şeker fabrikaları ile verdi. ÖİB, Türkşeker'e ait altı şeker fabrikasını bugünden itibaren satışa çıkaracak. İhalede son teklif verme tarihi 19 Kasım olarak belirlendi. Alınan bilgiye göre C grubu olarak tanımlanan Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba fabrikaları bir bütün halinde satış ve varlık yöntemi şeklinde pazarlık usulüyle özelleştirilecek. Teklif sahipleri, C portföyü ile birlikte satışa konu olan gayrimenkullere birlikte teklif verecek. Teklifler dolar cinsinden alınacak.

Türkşeker'e ait beş portföy için ise 2009 yılının son çeyreği ve 2009 yılı  içinde ihale süreci başlatılacak. Buna göre B portföyü (Elazığ, Malatya, Erzincan, Elbistan); E portföyü  (Uşak, Alpulu, Burdur, Susurluk, Afyon) için 2009 yılının son çeyreği içinde satış ilanları verilecek. A portföyü (Kars, Erciş, Ağrı, Muş Erzurum), D portföyü (Bor, Ereyli, Ilgın) ve F portföylerinin (Eskişehir ve Ankara) ise 2010'da ihale sürecinin başlatılması öngörülüyor. • REUTERS

TMSF Olay Medya'yı satışa çıkardı

TMSF, Olay Medya Ticari ve İktisadi  Bütünlüğü'nü satışa çıkardı. Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yer alan ilana göre, Olay Radyo ve Televizyon, Olay Basın ve Yayıncılık ile Çağlar Holding'ten oluşan ticari bütünlüğün muhammen bedeli  36.7 milyon dolar olarak belirlendi. İhale 14 Ekim'de yapılacak.
Star


Geri Dön