25 / 04 / 2024

Uludağ Üniversitesi'ne yapılacak yeni bina kamuoyuna tanıtıldı!

Uludağ Üniversitesi'ne yapılacak yeni bina kamuoyuna tanıtıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akınatürk ve Mimar Murat Tabanlıoğlu, yeni binanın projesini kamuoyuna tanıttı.



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akınatürk ve Mimar Murat Tabanlıoğlu, yeni binanın projesini tanıttı. Altepe, eğitim kurumlarına destek verdiklerini belirterek, Mimarlık Fakültesi'ne yeni fakülte binası yapılması ve mevcut binaların tadilatına ilişkin protokolün daha önce imzalandığını hatırlattı. 


Altepe, "Mimarlık Fakültesi'nin talebi üzerine bu projeyi hayata geçirmek, Büyükşehir Belediyesi olarak bizler için önemliydi. Üniversitenin güç kazanması için projeyi gerekli ve önemli buluyoruz" dedi. Altepe, 2 yıl içinde de Mimarlık Fakültesinin yeni binasında eğitime başlamasını hedeflediklerini anlattı. 


Rektör Ulcay ise, "Mimarlık Fakültesi'nin Mühendislik Fakültesinden ayrılarak kendi binasında eğitim öğretimlerine devam edecek olmasından dolayı Başkan Altepe'ye teşekkür ediyorum Üniversitemiz, hem Mimarlık Fakültesi hem de diğer alanlardaki çalışmalarla 3 yıl süresince şantiye görünümünde olacak ancak bu 3 yılın sonrasında daha güzel bir noktaya ulaşacağız" dedi Akmatürk ise, 23 yıl önce kağıt üzerinde kurulan, 1 Nisan 1994'te adımları atılan ve halen 1990'lı yıllarda yapılan 20 yıllık binalarda eğitim veren Mimarlık Fakültesi'nin artık yetersiz kaldığını anlattı. Tabanlıoğlu da, "Mevcut bina alanı 3500 metrekare, yeni projenin ardından bu alan yaklaşık 6 bin metrekare olacak" dedi 



Bursa Hakimiyet


Geri Dön