26 / 04 / 2024

Uludağ'da herkesin villa sandığı yapılar tamamlandı!

Uludağ'da herkesin villa sandığı yapılar tamamlandı!

Bursa'da Tarım Orman Bakanlığı tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Uludağ Milli Park Müdürlüğü'nce yapılan gören herkesin villa sandığı 5 yıldızlı tuvaletlerin yapımı tamamlandı.



Bursa'nın Uludağ bölgesinde Orman Bakanlığı tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Uludağ Milli Park Müdürlüğü ortaklığında yapılan 5 yıldızlı tuvaletler tamamlandı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Sarılan bölgesindeki her birinin mali değeri 550 bin lirayı bulan hamamlı tuvaletleri dışarıdan görenler villa sanıyor. Tamamen ahşap ve taş kullanılarak yapılan tuvaletler doğalgaz ile ısınıyor. 

Uludağ'daki 50 yıllık tuvalet krizi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ortadan kaldırılıyor. 2'si hamamlı olmak üzere Sarıalan, Kirazlıyayla ve 2'inci oteller bölgesinde bulunan 6 tuvaletin içerisinde duşakabinler, soyunma dolapları, engelli vatandaşlar için özel tuvaletler bulunuyor. 

2,5 milyon liralık maliyetle Sarılan kamp alanında 2 adet hamamlı lüks, piknik alanında 2 adet, Kirazlıyayla'da 1 adet, 2'inci oteller bölgesinde de 1 adet tuvalet yapımına başlandı. 5 yıldızlı tuvaletler içerisinde her türlü konfor düşünülmüş. 

Her birinin mali değeri 550 bin lirayı bulan hamamlı tuvaletlerin dış görüntüsü villayı andırıyor. Her biri 150 metrekare olan tuvaletler bayan,erkek,çocuk ve engelli olmak üzere 4 bölümden oluşuyor. Çatı ve cephe kaplamaları alüminyum kenet sistemle yapılmış olup yan cepheler kültür taşı ile kaplanmış. Tuvaletler kullanılan seramik malzemelerle de örnek bir yapı görünümüne sahip.


Geri Dön