16 / 04 / 2024

Uluslararası Smart City Expo İstanbul bugün açılıyor!

Uluslararası Smart City Expo İstanbul bugün açılıyor!

Dünya, “akıllı şehircilik” için bugün İstanbul’da buluşuyor. 150’den fazla belediyenin başkanı ve bazı ülke liderlerinin yanı sıra 10 bin profesyonelin katılacağı Uluslararası Smart City Expo, üç gün sürecek.



Yenilikçi, çevre dostu, çözüm odaklı ve daha yaşanabilir bir kent yaşamı üzerine yapılan çalışmaların değerlendirileceği ve anlatılacağı, akıllı şehir alanında proje üreten ve yatırım yapmak isteyen kesimleri bir araya getirecek Smart City Expo İstanbul Fuarı (İstanbul Akıllı Şehir Kongre ve Fuarı) bugün başlıyor. Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan fuar, üç gün sürecek. İlk düzenlendiği yıldan bu yana 6 senedir Barselona'da gerçekleştirilen etkinlik, bu yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Kültür A.Ş'nin organizasyonunda Türkiye Belediyeler Birliği ile Marmara Belediyeler Birliği'nin desteğiyle İstanbul'da ilgilileri bir araya getiriyor. Dünyanın önemli şehir ve şirketlerinin kendi yenilikçi çözümlerini sunma imkânı elde edeceği etkinliğe nüfusu 100 bini aşan 150'den fazla belediyenin başkanıyla bazı ülke liderleri ve 10 bin profesyonel katılıyor. Smart City Expo İstanbul Fuarı ile ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Kıtaları buluşturan, pek çok medeniyete ev sahipliği yapan İstanbul aynı zamanda Türkiye'nin lokomotifi. İş sahibi insanlar keşke İstanbul'da ben de olsam diyor. İstanbul öyle bir şehir ki, nasıl bakarsanız öyle bir tat alırsınız. Tarihi dokusuyla, doğal güzellikleriyle sanatçılara da ilham kaynağı. Tüm dinlerin ve kültürlerin huzur içinde yaşadığı bir şehir... Büyük kongreler artık İstanbul'da yapılıyor. Katılımcılar kongrenin İstanbul'da yapılacağını öğrenince mutlu oluyorlar" dedi. İstanbul'un bu tür büyük kongrelerin altından başarıyla kalktığını vurgulayan Topbaş, Smart City Expo Fuarı'nın da başarıyla tamamlanacağını kaydetti.


SON UYGULAMA SERGİLENİYOR

Akıllı kent uygulamaları ile ilgili en son gelişmelerin takip edilebileceği fuar alanı için Haliç Kongre Merkezinin 11 bin metrekarelik otopark alanı kapatılacak. 200'den fazla şirketin proje ve prototipleri görülebilecek. Akıllı şehircilikle ilgili her konunun masaya yatırıldığı etkinliğin fuar alanında son teknoloji ürünleri sunulacak. Toplamda 10 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuar, şehri, içinde yaşayanlar için daha konforlu kılacak fikirler üretmeye yardımcı olacak.


6 ANA BAŞLIKTA GERÇEKLEŞECEK

Akıllı şehircilikle ilgili görüşlerin ve çalışmaların paylaşılacağı kongrede ise 80'den fazla şehir tasarımcısı ve akıllı şehirler konusunda uzman katılımcılara ilham vermek için konuşma ve sunum gerçekleştirilecek. Dünyaca tanınmış kurum, kuruluş ve şirketlerin de katılacağı kongrede 3 ana oturum, 6 genel oturum ve 12 yan oturum düzenlenecek. Akıllı şehirciliğin temelini oluşturan 6 ana başlıkta gerçekleştirilecek kongrede, konuyla ilgili her şey "Ulaşım", "Yenilikçi ve Teknoloji", "Enerji", "Akıllı Toplum", "Girişimcilik ve Ekonomik Gelişim" ve "Büyük Veri" başlıkları altında ele alınacak.


ÜLKE TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAK

Türkiye başta olmak üzere Türk Cumhuriyetleri, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Balkan ülkelerinden üst düzey katılımın sağladığı etkinlik için her ayrıntı düşünüldü. Üst düzey davetli ve ziyaretçilerin rahat ulaşımının sağlanacağı etkinlikte özellikle yabancı konukların İstanbul'u gezmesi, yemeklerini tatması ve burada harcama yapması için hafta sonu boş bırakıldı.


TEKNOLOJİ İHRAÇ EDİLECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve şirketleri fuarda yaklaşık 900 metrekare alanda halkın yaşamını kolaylaştıracak yeni projelerle görücüye çıkacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin akıllı şehircilikle ilgili çözümlerinin de tanıtılacağı etkinlikte bu uygulamaların beğenilerek talep edilmesi halinde teknoloji ihracı da gündeme gelecek.




Sabah


Geri Dön