26 / 04 / 2024

Uluslararası Uzay ve Havacılık Fuarı Almanya'da açılıyor!

Uluslararası Uzay ve Havacılık Fuarı Almanya'da açılıyor!

Türkiye'nin partner ülke olduğu fuarın açılışını Almanya Başbakanı Merkel ve Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan birlikte yapacak. Yaklaşık 40 ülkeden 1200 firmanın katıldığı fuarda bu yıl Türkiye partner ülke olacak.



Almanya'nın başkenti Berlin'de iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Uzay ve Havacılık Fuarı (ILA) yarın açılıyor. Yaklaşık 40 ülkeden 1200 firmanın katıldığı fuarda bu yıl Türkiye partner ülke olacak.


Fuarın açılışını Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan birlikte yapacak. Fuarda Türkiye 865 metrekarelik alanda temsil edilecek.


Türkiye standında Türk savunma sanayi firmalarından TAİ, Havelsan, Roketsan, Alp Havacılık, STM, Figes, Bites, OSSA, Tübitak Uzay, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği ve Türk Hava Yolları yer alacak.


Fuar süresince Türk Hava Kuvvetleri'nin gösteri uçağı "Solo Türk" ve Türk Yıldızları Akrobasi Timi de gösteri yapacak. 


Airbus firmasının yeni yolcu uçağı A350'nin tanıtımının da yapılacağı fuarda havacılıkla ilgili son teknolojiler ziyaretçilere sunulacak. 25 Mayıs'a kadar sürecek fuarı bu yıl 250 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.


AA


Geri Dön