28 / 03 / 2024

Uluslararası Yapı/Turkeybuild 2009 Fuarı açılıyor

Uluslararası Yapı/Turkeybuild 2009 Fuarı açılıyor

Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD 2009 İstanbul Fuarı, 6 – 10 Mayıs 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek



6 – 10 Mayıs 2009 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi /Büyükçekmece'de gerçekleştirilecek olan Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD 2009 İstanbul Fuarı yerli yabancı, yapı sektörü profesyonellerini bir araya getirecek...  Yapı sektöründe yaklaşık 50 ülkeden 850 firma, binlerce ürün adedi ve çeşidi ve 100 bin ziyaretçi ile 60 bin metrekare 10 ayrı salon ve açık alanda gerçekleştirilecek olan Fuar, yarattığı ticari platformlarla yapı sektörüne hareket getirecek.  Düzenlendiği ilk yıldan beri sektör profesyonellerinin verdikleri destek ve katkıyla yapı sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getiren en büyük ve en önemli yapı malzemeleri fuarı olma özelliğini taşıyan Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD İstanbul Fuarı, bu sene de sektöre yön verecek yenilikleri sergileyecek. Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen, her geçen gün gelişmekte olan Türk yapı pazarına ulaşmanın en etkili yolu Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD Fuarları'nın ilki olan İstanbul Fuarı bu yıl da 60 bin metrekare alanda, üretim alanlarına göre gruplanmış 10 ayrı salon ve açık alanda gerçekleşecek.

Fuar'a uluslararası alım heyetlerinin ilgisi büyük…
Her geçen yıl geliştirilerek sürdürülen ve Türk yapı sektörünün yurtdışında tanıtımına da destek olan, Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD 2009 İstanbul Fuarı tanıtımı için yürütülen çalışmalar sonucunda, Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı programı ile; Fuar'a 11 yabancı ülkeden 100'ün üzerinde kurum ve kuruluş temsilcisinin katılımı gerçekleşecek. Heyetlerin katılımı Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı koordinatörlüğünde, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (İMMİB) ile Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (OAİB) organizatörlüğünde gerçekleştirilecek. Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Çek Cumhuriyeti, İran, Kazakistan, Romanya, Rusya Federasyonu, Suriye, Ukrayna, Umman Sultanlığı ve Yunanistan'dan katılacak alım heyetleri daha önceki yıllarda olduğu gibi, Türk Yapı Sektörü'nün uluslararası alandaki faaliyetlerine olumlu katkılar sağlayacak. Ayrıca Bulgaristan, Irak, Lübnan, Suriye ve Ürdün'den 400'ü aşkın kurum ve kuruluş temsilcisi Yapı-Endüstri Merkezi organizasyonu ile YAPI/TURKEYBUILD 2009 İstanbul Fuarı'nı ziyaret edecek.

“Yapı'nın tam zamanı”
Yapı-Endüstri Merkezi Genel Müdürü Güven Cantürk; 32. kez düzenlenen Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD İstanbul Fuarı'nın bu yıl sektör için daha büyük bir önem taşıdığını belirtti ve açıklamasına şu şekilde devam etti: “Ürün adedi ve çeşitliliği, fuar alanı büyüklüğü, yerli yabancı ziyaretçi sayısı ile bölgenin en büyük fuarı olan fuarın yapı malzemesi sektörüne büyük bir hareket sağlayacağını düşünüyoruz. Düzenlediğimiz Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD 2009 İstanbul Fuarı, öncelikle mevcut projelerin gerçekleşmesi için ürün seçimi konusunda büyük önem arz ediyor. Fuar sektör profesyonelleri için yapı malzemesi satınalma sürecindeki karar noktası. Yerli yabancı sektör profesyonelleri Fuar'da, Türk yapı malzemesi sektöründeki çeşitlilik, yenilik ve gelişmeleri görüyorlar. Fuar ayrıca düzenlenen etkinlikler ve firmaların malzemenin doğru kullanımına yönelik verdiği eğitimlerle bir bilgi platformu oluşturuyor. 
Fuarımızda kapıdan çatıya, seramikten yalıtıma, yer döşemelerinden çelik konstrüksiyona kadar binlerce ürün sergileniyor. Bugün yapı malzemesi konusunda bölgenin üretim üssü olma yolunda hızla ilerleyen Türk yapı sektörünün bu seyrini her yıl Yapı Fuarları'ndan takip etmek mümkün olabiliyor. 
YAPI/TURKEYBUILD 2009 İstanbul Fuarı'nın yurtiçinde ve yurtdışında duyurulması ve ziyaretçi sayısının artırılması konusunda pek çok faaliyet yürütüyoruz. Türkiye'deki ve yurtdışındaki ticaret odaları, meslek odaları ile yapmış olduğumuz işbirlikleri sonucunda bu yıl fuarımızın ziyaretçi sayısında önemli bir artış olmasını bekliyoruz. Ayrıca yine bu işbirlikleri sonucunda temas ettiğimiz çeşitli ülkelerden fuarımızı ziyaret edecek olan alım heyetlerinin Türk yapı sektörüne hareket getireceğine inanıyoruz. 6 – 10 Mayıs tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenleyeceğimiz Yapı 2009 İstanbul Fuarı'na Türk yapı sektörünün tüm profesyonellerini bekliyoruz”. 

Betofiber, Yapı İstanbul Fuarı'nda ürünlerini sergileyecek


Geri Dön