25 / 04 / 2024

Ümraniye Mehmet Akif İmam Hatip Ortaokulu açıldı!

Ümraniye Mehmet Akif İmam Hatip Ortaokulu açıldı!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AKP İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can Ümraniye Mehmet Akif İmam Hatip Ortaokulu’nun açılışını yaptı.




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AKP İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can Ümraniye Mehmet Akif İmam Hatip Ortaokulu’nun açılışını yaptı.


Tören Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Mehmet Akif İmam Hatip Ortaokulu’nun tanıtım videosu ile başladı. Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı eğitimde sessiz devrimin yaşandığını belirterek, “Çok şükür artık devletimiz milletimizle el ele, millet ne istiyorsa onun en iyisini yapmak için elinden geleni yapıyor. Bu okul ve temelini atacağımız okul Türkiye'de yürürlüğe koyduğumuz 4+4+4 uygulamasının en güzel örnekleridir. Millet istiyor, devlet yapıyor. Türkiye son 13 yılda pek çok alanda büyük sıçramalar gerçekleştirdi. Yabancılar Türkiye'nin bu başarılarına bakarak buna sessiz devrim dediler. İşte o sessiz devrimin en esaslı bileşenlerinden bir tanesi de Milli Eğitim de yaşanıyor. Çocuklarımız, gençlerimiz tekrar millileştirilen maarif sistemimiz içerisinde geleceğin Türkiye'sini hazırlıyorlar ”diye konuştu.


İstanbul Valisi Vasip Şahin yaptığı konuşmada okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek “Eğitim en temel, en vazgeçilmez yatırımların başında geliyor. Ümraniye de İstanbul’un en hızlı gelişen ilçelerinden biri. Buradaki ihtiyaçlar diğer ilçelerimize göre olan ihtiyaçlardan çok daha fazlasıydı. Şu anda görüyoruz ki tekli eğitim yapma ve derslik sayısında en iyi ilçelerimizden birisi. Başta sayın bakanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Bugün açılışını yapacağımız İmam Hatip Ortaokulu ve onun devamında gelen lise çocuklarımızı hem geleceğe hem de mesleğe hazırlayan okullardır. Dünyanın geldiği nokta itibariyle baktığımızda mevcut fenin ve ilmin dini bilimlerle buluşturularak mantıklı ve doğru bir biçimde gençlerimize aktarılması ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bugün maalesef din adına farklı farklı bilgiler, ideolojiler gençlerimize dayatılıyor ve maalesef din adına dindarlar birbirlerini katletme noktasına geliyor. Dolayısıyla bugün İmam hatip ortaokullarının dini ilimlerin doğru bir şekilde öğretilme ve gençlere aktarılma müesseselerinin önemi bir kat daha artmış durumda” ifadelerini kullandı.


Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise “Gerek hükümetimiz, gerek devletimizin bütün organları, gerek sivil toplum kuruluşları gerekse belediye olarak biz halkımızın bu talebine karşı doğrusu duyarsız kamamız mümkün değildi. Bizler de elimizi taşın altına koymak suretiyle halkımıza özellikle ortaokul noktasında çocuklarını uzak okullara göndermek istemeyen veliler hemen yanı başlarında bir imam hatip ortaokulunun olmasını ve çocuklarını oraya göndermek istediklerini ifade ediyorlar. Biz de bu talepler istikametinde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.


Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a hediyeler takdim edildi. Daha sonra Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AKP İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can Ümraniye Mehmet Akif İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrenciler ve öğretmenleri ziyaret edip, bina hakkında bilgi aldı.



Geri Dön