26 / 04 / 2024

Ümraniye'ye İFM dopingi!

Ümraniye'ye İFM dopingi!

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye'deki kentsel dönüşüm projeleri ve kent yenileme çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 




Başkan Hasan Can yaptığı çalışmalar ile Ümraniye'yi modern ve çağdaş yüzüyle İstanbul’un parlayan yıldızı haline getirmeyi amaçladı.  Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; deprem kuşağında bulunan İstanbul’un en önemli sorunlarından biri plansız şehirleşme ve güçsüz binalar olarak öne çıkıyor. 

 

Başkan Hasan Can göreve geldiği 2004’te Ümraniye’de kentsel dönüşüm için çalışma başlattığını açıkladı ve  “Bugün itibariyle daire ve dükkânlardan oluşan 315 bin yapımız var. Yüzde 62’sine denk gelen 185 bini son 14 yaılda, dönemimizde yapıldı. Ayrıca 185 bin yapı stokunun 85 bini yıkılarak yerlerine depreme dayanıklı yeni yapılar inşa edildi. Göreve gelir gelmez depreme dayanaksız binaların dönüşümü için süratle imar düzenlemesi yaptık. Ümraniye’de tamamen kendi imkanlarımızla yapı stokumuzun yüzde 62’sini kapsayan bir kentsel dönüşümü gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

 

Ümraniye ye İFM dopingi!

 


İlçe paraya yön verecek
Ümraniye’nin yeni simgesi olacak olan Uluslararası İstanbul Finans Merkezi’nin (İFM) 3 önemli kamu kurumdan ikisinin binalarının temel atma töreni Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla yapılacak.  “Ümraniye’nin yeni simgesi Uluslararası Finans Merkezi ile İstanbul dünyada fon akımlarının ana yollarından biri olacak.

 

Ümraniye sınırları içerisinde bulunan ve Ümraniye’nin yeni simgesi olacak olan Uluslararası İstanbul Finans Merkezi’nin Proje büyüklüğü 9 milyar lirayı geçecek. Bu yapıların Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) ait olacak. Merkez Bankası kampüsünde ofis, ticaret alanı, otel de yer alacak. İstanbul Finans Merkezi projesi bölgeyi değerlendirecek ve bölgede gayrimenkul fiyatları yükselişe geçecek. 
 


Geri Dön