28 / 03 / 2024

Umut Durbakayım: Uçaksavar'a spor salonu ve restoran yapacağız! Teknik Yapı, spor ve restoran işine

Umut Durbakayım: Uçaksavar'a spor salonu ve restoran yapacağız! Teknik Yapı, spor ve restoran işine

39 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteren Teknik Yapı, spor merkezi, otopark ve restoran işletmeciliğine soyundu. Et restoranı markası oluşturacaklarını söyleyen Teknik Yapı Holding Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, "İddialı geliyoruz" ded



 

Konut projeleriyle öne çıkan Teknik Yapı'nın patronları spor salonu ve restoran işletmeciliği alanında yatırımlara başladı. Teknik Yapı Holding Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım'ın yönetiminde Maks Spor Turizm işletmeleri ve Maks Yemek Hizmetleri adlarıyla iki şirket kuruldu. Bu şirketler vasıtasıyla spor merkezi ve restoranın yanı ara otopark işletmeciliğine de soyunan Umut Durbakayım ile görüştük.

Yeni bir sektör olarak neden spor ve restoran alanlarına yöneldiniz

Kadıköy Belediyesi'nin 29 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle açtığı spor tesisi ve otopark ihalesini kazandık, ihaleden önce spor salonu işletmeyi düşünmüyorduk ama her projemizde orta çaplı spor salonları yapıyoruz. Ancak bunlar profesyonel yönlendirme olmadığından biraz atıl kalıyor. İhaleye konu okn arsa, Sahrayıcedit bölgesinde inşaatı devam eden metro istasyonuna 150 metre mesafede. Kcnum olarak çok iyi. Burada mtrka olup, yaptığımız projelerde de aynı markayla devam etmek istiyoruz. İlk olarak 5 bin konutluk Tuzla projemizde Sahrayıcedit'in 3 katı büyüklüğünde spor merkezi açacağız. Otopark da ihaleye konu olduğu için inşa ediliyor ve işletmesini biz yapacağız. Restoran işini ise uzun zamandır istiyorduk. Et üzerine bir yer açacağız.

İlk yatırımınızın bedeli nedir Ne zaman faaliyete geçiyor

Toplam yatırım bedeli 42 milyon lira. 20 bin metrekarelik inşaat yapıyoruz. Yer üstünde sosyal tesis, park, restoran, açık havuz var. Asıl işlev spor salonu ve kapalı otopark. 3 katlı otoparkın 500'den fazla araç kapasitesi var. Spor salonu 5 bin metrekarenin üzerinde kapalı alana sahip. Kasımda açılış öngörüyoruz, önce restoran mı yoksa spor salonu mu açılacak net değil ama şimdiden üyelik talepleri geliyor. Marka için alternatifleri değerlendiriyoruz

AVRUPA'DA HEDEF UÇAKSAVAR

Hedefiniz nedir Hangi bölgelerde büyüyeceksiniz

Bir süre sonra Etiler'deki Uçaksavar projemiz başlayacak. Sözleşmeler üzerinde çalışıyoruz şu anda. Bu tesisimizi Avrupa yakasına Etiler-Uçaksavar projesiyle taşıyacağız. Aslında yolumuzu Teknik Yapı açıyor. Buraya restoranımız da gelecek. Ataşehir Deluxia'da da olacağız. Markalaşma yolunda hızla ilerlersek mutlaka rekabete gireceğiz. Projeler dışında da yatırımlar olacak. Bu iki alana da iddialı bir şekilde gireceğimizi söyleyebilirim.

'Salt inşaat firması kalmak istemedik'

Yatırımın ne kadar sürede geri dönmesini bekliyorsunuz

Yatırım bedelimiz yüksek. Çünkü sıradan bir şey yapmak istemedik. Özel bir yer hazırlıyoruz ve mimari tasarım maliyeti çok yüksek. Normalde böyle bir yatırımın 7-8 yılda geri dönmesi gerekir ama bizimki 11-12 seneyi bulacak gibi. Yüzde 25-30'a varan oranda ekstra harcamamız.var. Aslında bir inşaat firması için alışılmadık bir iş. İnşaatın mantığına ters. Arsayı alıp inşaata ve satışa başlıyorsunuz, iyi bir projede zaten inşaatın teslimine kadar satış tamamlanıyor. Yatırımı 2-2.5 yılda geri alıyorsunuz, iş bitiyor. O yüzden biraz hobi gibi bakıyoruz. Tam olabiliriz. Kr hanesine aldığımız keyfi, mutluluğu yazacağız. Biraz kendimizi inşaattan farklı bir perspektife taşımak istedik, ilk baktığınızda akıllı bir yatırım gibi görünmüyor. 42 milyona çok ciddi proje yapabilirsiniz. Ama o zaman salt inşaat firması olarak kalırsınız. Teknik Yapı markası başka kollarda da bilinsin.

Menekşe Ataselim / HABERTÜRK

 


Geri Dön