25 / 04 / 2024

Üniversiteli Mimar İrem Kaleci'nin Basmane projesine ödül!

Üniversiteli Mimar İrem Kaleci'nin Basmane projesine ödül!

Üniversiteli mimar adayının tasarımı Venedik Mimarlık Bienali gezisiyle ödüllendirildi. Genç mimar İrem Kaleci'nin Basmane semti için tasarladığı planlar ödüle layık görüldü. 



Üniversiteli mimar adayı İrem Kaleci'nin Basmane semti için tasarladığı proje ödüle layık görüldü. Proje, Venedik Mimarlık Bienali gezisiyle ödüllendirildi. Öğrenciler Cansu Nur Tatar, Deniz Taşkın ve Onur Polat’ın projeleri ise sergilendi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Altuğ Kasalı, araştırma görevlisi Ece Küreli Gülpınar, Rüya İpek Balaban, Gaye Bezircioğlu Senvenli önderliğinde gerçekleşen çalışmada, öğrenciler yıl boyunca Basmane’de incelemelerde bulundu.

Altuğ Kasalı, Basmane’nin İzmir’in tarihi merkezleri arasında yer aldığına ve sürekli farklı gruplara ev sahipliği yaptığını belirterek “Basmane semtini stüdyomuzun teması olarak belirledik. ‘Basmane: Remix’ adını verdiğimiz bu çalışmada, alanın çok bileşenli ve katmanlı sosyal, demografik, ve ekonomik yapısı referans olarak belirlendi. Bu bölgede tarih boyunca gündelik hayatlarını beraberce sürdüren farklı gruplar var. Bu katmanlı yapıda farklı grupların nasıl tekrar var olabilecekleri stüdyonun ana araştırma alanlarından biri oldu” açıklamasında bulundu.
 


Geri Dön