25 / 04 / 2024

Ünlü sanatçılara kaçak inşaat davası

Ünlü sanatçılara kaçak inşaat davası

İmara aykırı inşaat yaptıkları gerekçesiyle Şener Şen ve Ali Poyrazoğlu'nun da aralarında bulunduğu 27 kişi mahkemelik oldu.



Sarıyer Demirciköy'de bulunan Sinemköy Sanatçılar Sitesi'nin aralarında oyuncu Şener Şen ve Ali Poyrazoğlu'nun da bulunduğu 27 sakini, "imara aykırı inşaat" yaptıkları gerekçesiyle mahkemelik oldular. Hakkında dava açılan sanıkların 1 yıldan 5 yıla kadar hapsi istenirken, Şen ile Poyrazoğlu ile ilgili soruşturmanın halen sürdüğü öğrenildi.

Sinema sanatçısı Şener Şen ve tiyatrocu Ali Poyrazoğlu ile birlikte Demirciköy'deki Sinemköy Sanatçılar Sitesi sakinlerini adliyelik eden süreç, 2006 yılında başladı. Site sakinlerinden sigortacı Tarkan Türeci, iddiaya göre sitenin ortak alanlarından birini kendi menfaatine kullanmak isteyince site yönetimi ile ters düştü.

Yaşanan bu olaydan bir süre sonra Türeci, 14 Eylül 2006'da Kilyos Jandarma Karakolu'na başvuruda bulunarak 34 RT 46 plakalı aracının site içerisinde park halinde iken saldırıya uğradığını ve camlarının kırıldığını, sitede görevli güvenlik şirketinin sahibi olan Feyzullah Keskin'in kendisine hakaret ederek tehditte bulunduğunu iddia etti. Türeci, bununla da yetinmeyerek pay sahibi olduğu arazide 27 Temmuz 2005 tarihli Yapı Tatil Tutanağı'nda imara aykırı olarak inşaat yapıldığının tespit edildiği, tüm ikazlarına rağmen kaçak inşaat yapılmaya devam edildiğini iddia ederek bunların tespiti ve gerekli cezanın verilmesini istediğini kaydetti.

27 kişi hakkında soruşturma başlatıldı

Jandarmaya yapılan şikayetin Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'na intikal ettirilmesinin ardından Türeci'nin iddialarıyla ilgili olarak sinema sanatçısı Şener Şen, tiyatrocu Ali Poyrazoğlu, "efsane hoca" olarak anılan Prof. Dr. Ediz Sencer Divitçioğlu, TRT Eski Genel Müdür Yardımcıları'ndan Serpil Akıllıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 27 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında inceleme için atanan bilirkişiler tarafından tespit yapıldı. Hazırlanan bilirkişi raporunda, yaklaşık 20-30 yıl önce köy olma özelliğini yitiren Demirciköy'ün arazilerin imara açılması ile birlikte sayfiye yerlerinden biri haline geldiği ve Alarko 4 Mevsim, Bizimtepe, Doğa Evleri, Nida Park Evleri, Gren Country gibi sitelerin inşa edildiği ifade edildi.

İmara aykırı eklentiler yapılmış

Demirciköy'de 4 Pafta 183 parsel 15 bin 717 metrekare arsa üzerine kurulu sitenin 3 katlı villalardan oluşan Sanatçılar Sitesi'nin ise yapılan incelemede plan örneği ile hali hazırdaki paftasına şeklen uyduğu, ancak bodrum kat ve giriş mahallerinde imara uygun olmayan eklentiler bulunduğu, havuz ve imarda olmayan havuz inşa edilerek, dış cephede değişiklik yapıldığı tespit edildiği belirtildi.

"Şikayetçinin akli dengesinden şüpheliyim"

Soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan şüphelilerden Arzu Mergin, evi 2002 yılında satın aldığını belirterek, "Evi satın aldığımda harabe bir halde idi. Emlakçı Osman Altuner her türlü tadilatı yapabileceğimizi söyledi. 2005 yılında belediyenin tuttuğu tutanağın ardından evimizi kurtarmak için 8 bin TL imar para cezası ödedik. Sürekli yaşanan sorunlar nedeni ile evimize bir türlü yerleşemedik. Sürekli olarak lüzumsuz şikayetlerde bulunan sigortacı Tarkan Türeci'nin akıl sağlığından şüpheliyim" şeklinde ifade verdi.

Kendisi de sanık oldu

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma sonucunda aralarında şikayetçi Tarkan Türeci'nin de aralarında bulunduğu bazı sakinleri hakkında TCK'nin 184/1. maddesi uyarınca "İmar kirliliğine neden olmak" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle kamu davası açıldı. Şen ve Poyrazoğlu hakkındaki soruşturmaların da önümüzdeki günlerde sonuçlanması bekleniyor.

Habertürk

Geri Dön