24 / 04 / 2024

Ünye Port'un proje ihalesi gerçekleştirildi!

Ünye Port'un proje ihalesi gerçekleştirildi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Ünye Konteyner Limanı'nın (Ünye Port) hizmete açılmasıyla Türkiye'yi liman konusunda tüm Karadeniz'de lider hale getireceklerini dile getirdi...



Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Ünye Konteyner Limanı'nın (Ünye Port) hizmete girmesiyle beraber Türkiye'yi liman konusunda tüm Karadeniz'de lider hale getireceklerini söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ünye Port Projesi ile Karadeniz'e sınırı olan 6 ülkedeki limanlardan daha büyük olacak konteyner limanının Ordu'da kurulacağı bildirildi. Ünye Port Projesi için 2016'da fizibilite raporu hazırlandığı belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Rapor sonrası ortaya çıkan veriler, Karadeniz'deki bütün limanlar içindeki en uygun yer, mevcut Ünye Limanı'nın bulunduğu alan olarak belirlendi. Hazırlanan proje ile bölgenin yanı sıra Karadeniz'de en büyük liman olacak konteyner limanı, Ordu Büyükşehir Belediyesinin iddialı projeleri arasında yer alıyor."

Ünye Port un proje ihalesi gerçekleştirildi!

Yapılan açıklamada değerlendirmeleri yer alan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Ünye Port'un proje ihalesinin yapıldığını belirtti. Tüm Karadeniz Bölgesi'ni etkileyecek ve Türk cumhuriyetlerine hizmet verecek konteyner limanının Ünye, Ordu ve Türkiye'nin prestij projelerinden biri olacağını söyleyen Başkan Güler, Ünye Konteyner Limanı'nın hizmete girmesiyle Türkiye'yi liman konusunda tüm Karadeniz'de lider hale getireceklerini söyledi. Hilmi Güler, Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun tamamlanmasıyla liman projesinin daha stratejik bir yapıya dönüşeceğini belirterek, şunları söyledi: "Karadeniz-Akdeniz Yolu'ndan 40 il faydalanacak. Karadeniz-Akdeniz yolu ve kuracağımız konteyner limanı ile Türkiye alternatif pazarlara açılacak. Karadeniz'deki kıyıdaş ülkelerin bütün yükleri, malları Karadeniz'i ve Ege'yi dolaşmadan direkt Akdeniz'e inecek. Aynı zamanda Akdeniz'e kıyıdaş ülkelerin malları da Mersin'den veya İskenderun'dan direkt Karadeniz'e Ünye'den çıkacak."

Ünye'de kurulacak konteyner limanıyla Rusya ve Ukrayna, Türk cumhuriyetlerine ihracatın daha büyük ivme kazanacağını belirten Güler, Ordu'nun, Karadeniz'in en büyük konteyner limanı ile yüzlerce kişiye istihdam sağlayacağını söyledi.


Geri Dön