24 / 04 / 2024

Urla'daki villalar değerlendi!

Urla'daki villalar değerlendi!

İzmir'in Urla'nın başına talih kuşu kondu. Hollyvvood'un ünlü çifti Angelina Jolie ve Brad Pitt ile ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo'nun ilçede villa aldığı iddiası üzerine fiyatlar ikiye katlandı. Emiakçılar 400 bin liralık arsanın 750 bin liraya çıktığın



İzmir’in, en sakin ilçelerinden Urla’da, 1 ay önce Brad Pitt ve Angelina Jolie Çifti ile Cristiano Ronaldo’nun villa aldığı söylentisi, yörede oturanlarda farklı heyecana, beklentilere neden oldu. İlçenin tanıtımı için iyi olacağım düşünenler dünyaca ünlü starlarla komşu olacakları günün heyecanım yaşamaya başladı, bunu fırsata çevirenler de gecikmedi. Özellikle ilçede, gayrimenkulü, arazisi olanlar, ya bunları satılığa çıkardı ya da satmayı düşündükleri gayrimenkullerine zam yaptı.


EMLAKCILAR BAYRAM YAPIYOR

Urla’daki emlakcılardan Barış Uzunerol, villaların bulunduğu bölge olarak bilinen Saklıkoy hak-, landa bilgi verdi. “Söylentiler, dedikodu, balon da olabilir, gerçek de olabilir. Bölge gerçekten çok özel bir alan. Avrupa standartlarında. İnşallah gerçektir” diyen Uzunerol, “Urla’ya katkısı bölge fiyatlarım artırır. Fiyatlar şimdiden arttı. Bazı gayrimenkul sahipleri, fiyat artışı istedi. Bizler de yeni düzenlemelere gittik. Örneğin elimizdeki 400 bin TL’lik bir arazinin fiyatı, 750 bin TL’ye çıktı” dedi. İlçedeki emlakçılardan Birsen Kahyaoğlu da bu koydaki villalarda genellikle, yurt dışından gelen yabancı kişilerin kaldığım hatırlatarak, “Türk müşteri genellikle alınmıyor. Dedikodular, fiyatların artmasını sağladı. Bu durum müşterileri de engellemiyor. Çünkü ünlülere komşu olmak isteyenler, parayı verip gayrimenkulü alıyorlar” bilgisini verdi.


ÇEŞME VE ALAÇATI’YI SOLLADI

Urla sakinlerinden Recep Şaşmaz ise gelişmeleri izlediklerini, gerçeklik payı olduğuna inandığını, bunun gerçekleşmesi durumunda ilçeleri için de olumlu olacağını söyledi. Villaların bulunduğu bölge yakınlarında kafeterya işleten Yaşar Öçalmaz da, “Brad Pitt ve Angelina Jolie Çifti kesin almış. Ama Cristiano Ronaldo’nun alıp almadığı kesin değil. Ben siteyi biliyorum, genellikle yabancıların gelip kaldığı bir yer. İlçenin reklamı için iyi oldu. Emlak için kötü olur, çünkü fiyatları ikiye katlar. Benim evim olsa memnun olurum ama yok. Fiyatlar anormal uçuyor Urla’da. Zaten hızlı bir fiyat artışı vardı. Burası artık, Çeşme’den de, Alaçatı’dan da daha pahalı oldu” şeklinde açıklama yaptı.


Sözcü


Geri Dön