19 / 04 / 2024

Uşak ulaşım projeleriyle gelişecek!

Uşak ulaşım projeleriyle gelişecek!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Uşak Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaretti. Zeybekci, bölgenin hızlı tren, otoyol ve şu an başlayan gelişmelerle Ege ve bu coğrafyanın en hızlı gelişen şehri olacağını söyledi.



Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, mart ayı ihracatında hedefin cumhuriyet tarihinin zirvesini yakalamak olduğunu söyledi.


Uşak Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden Zeybekci, Başkan Selim Kandemir ile görüştü, oda, borsa ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi.


İş adamlarının katılımıyla kentteki otelde düzenlenen istişare toplantısında konuşan Zeybekci, dünya ile aradaki boşluğun kapatılması için biraz daha hızlı gitme hedefinde olduklarını anlattı.


Zeybekci, kuzuyu gözüne kestiren kurdun canı istediği zaman bir bahane aradığını dile getirerek, "Zavallı kuzucuk, derenin aşağısında su içerken kurt yukarından bağırırmış ,'Suyu niye bulandırıyorsun?' diye. Bize de zaman zaman böyle 'Suyu niye bulandırıyorsun?' diye bağıranların olduğu dönemler yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.


Türkiye'nin dünyadaki birçok ülkeye göre, "Türk mucizesi" denilebilecek başarıyı yakaladığını, 3 bin dolarlık milli gelirin bugün 11 bin dolar seviyesine yükseldiğini, dünyanın 16'ncı, Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisi haline geldiklerini, 35 milyar dolarlık ihracatın bugün ortalama 150 milyar dolar seviyesine yükseldiğini anlatan Zeybekci, 1980-1981'de 5 milyar dolar seviyesinde olan dış ticaret hacminin yaklaşık 100 kat artarak 2014 itibarıyla 480 milyar doların üzerine çıktığını kaydetti.


Bunun tek kelimeyle "Türk mucizesi" olduğunu, bunu herşeye rağmen gerçekleştirdiklerini vurgulayan Zeybekci, hükümet olarak dünyanın en iddialı yatırım teşvik sistemi ve yeniden ihracat seferberliği ile ilgili çalışmaları bitirmek üzereyken 15 Temmuz ihaneti olduğunu hatırlattı.


Zeybekci, şöyle konuştu:


"15 Temmuz bir darbe girişimi değildi, bir işgal girişimiydi. Türkiye'nin doğu ve güneydoğusundaki, ciğerimizin bir parçasını parçalayıp, koparıp nesebi belirsiz, soyu belirsiz bilmem ne 'istan'lara buraları yamama operasyonuydu. 'O, basit bir darbe girişimi' dersek vakaya yanlış bakmış oluruz. Bu darbe girişimi bu milletin ferasetiyle, inancıyla, bu milletin direnciyle, Allah'ın yardımıyla atlatıldı. 15-16 Temmuz sabahı bu milletin sivil Türk demokrasi devrimi haline dönüştü o ihanet ve dünya demokrasi tarihine altın harflerle yazılacak bir sivil Türk demokrasi devrimi halinde yazıldı ve önümüzdeki yüzyıllar boyunca öyle anılacak.


Hamdolsun, en karanlık tarafı geride kaldı, en kötü tarafı geride kaldı. Bu milletin yazdığı destanın üzerine 65. Hükümet olarak da Türkiye olarak da Türk ekonomisi olarak da biz de kendi destanımızı yazdık ve yazmaya devam edeceğiz."


"15-16 Temmuz, Almanya, Hollanda gibi ülkelerde gerçekleşmiş olsaydı inanın yıllarca bankaları açılmazdı." diyen Zeybekci, bu ülke demokrasilerinin bir daha belini doğrultamayacağını, ekonomilerinin, fabrikalarının, üretim tesislerinin yerle bir olacağını söyledi.


Zeybekci, şöyle devam etti:


"Yani bizim bu ülkede gerek halkımızın, milletimizin yazdığı destan gerekse ekonomik anlamda şu anda geldiğimiz nokta bir destandır. Yeniden toparlandık. Her şeye rağmen 2016 yılında birinci ve ikinci çeyrekte Türkiye yüzde 4,5 ortalama ile büyüyor. Üçüncü çeyrek yani darbe ve arkasında yüzde 1,8'le küçülüyor. Şimdi yeniden yüzde 2,5-3'le yani 2016'nın son çeyreğinde Türkiye yeniden büyüyecek. Yeniden 2,5-3'lük bir büyüme ile 2016'yı da Elhamdülillah artı büyümeyle kapatacağız ama asıl seferberlik 2017'de başladı. 2016'da yaptığımız bütün çalışmalarla, bütün o yaptığımız hazırlıklarla 2017'yi yeniden ihracat seferberliği yılı ilan ettik. Verdiğimiz desteklerle ve Elhamdülillah onu görüyorum. Ekim, kasım, aralık, ocak ve şubat, arka arkaya artık ihracat artışı yakaladığımız zamanlar oldu. Yüzde 3'ler, yüzde 4 küsürler, yüzde 9,7, 9,4'ler. Toplam ortalamaya baktığımızda yüzde 10'luk bir ortalama ihracat artışı görüyoruz. İlk defa da ihracatın büyümeye katkısını görmeye başlayacağız.


2017 Mart ayı ihracat rakamlarımız ki Mart'ın 11'indeyiz, Mart'ın 11'inde söylüyorum bunu, inşallah hedefimiz, mart ayı ihracatında cumhuriyet tarihinin zirvesini yakalamak. İhracatçılarımızın, iş adamlarımızın, sanayicilerimizin gayretleriyle mart ayında muhteşem bir sonuç göreceğiz."


Uşak'ın, Ege ve bu coğrafyanın en hızlı gelişen şehri olacağına dikkati çeken Zeybekci, kentin, içinden geçen hızlı tren, otoyol ve şu an başlayan gelişmelerle, hükümetin yaptığı çalışmalarla çok farklı yerde olacağını sözlerine ekledi.




AA


Geri Dön