28 / 03 / 2024

Üsküdar Belediyesi Van'da 6 bin afetzedeye destek oluyor!

Üsküdar Belediyesi Van'da 6 bin afetzedeye destek oluyor!

Van'daki depremzede köyleri 'kardeş köy' ilan eden İstanbullu belediyeler afet bölgesinde yaraları sarma faaliyetlerine devam ediyor. Üsküdar Belediyesi, Van'daki köylerde toplam 6 bin afetzedeye yardım ediyor



Van'daki depremzede köyleri 'kardeş köy' ilan eden İstanbullu belediyeler afet bölgesinde yaraları sarma faaliyetlerine devam ediyor. Üsküdar Belediyesi, Van'ın başta Güveçli köyü olmak üzere çevredeki Özyurt, Dağönü, Yeşilsu, Göllü, Pınarbaşı, Şahgeldi, Esenpınar, Halkalı, Tabanlı ve Pirgarip köylerinde ve bağlı mezralardaki toplam 6 bin afetzedeye yardım ediyor.

Yapılan çalışmalar sebebiyle Güveçli köyü sakinleri, köylerine Üsküdar Köyü adını verdi. Bölgede hizmet veren 200 kw ve 63 kw'lık jeneratörler ve elektrik direkleri ile aydınlanma ve ısınma ihtiyaçları düzenli olarak giderilirken, barınma amacıyla konteyner evler ile hayvan barınaklarının artırılmasına yönelik çalışmalar da sürüyor. Başkan Mustafa Kara'nın talimatıyla Güveçli ve çevre köylere çocuklara dağıtılmak üzere yaklaşık 1500 adet oyuncak ve çikolata gönderildi.

Esenler Belediyesi, kardeş oldukları 3 köye çocuk parkı yapacak, giyecek ve yiyecek yardımında bulundu. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Kardeş 3 köyümüze birer çocuk parkı yapacağız. Ayrıca köylerdeki okul, cami ve sağlık ocağı gibi hasar gören kamu binalarını onaracağız." dedi. Kardeş köylerin A'dan Z'ye bütün ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek karşılayacaklarını kaydeden Göksu, "Onlar artık bizim kardeşlerimiz. Onları asla yalnız bırakmayacağız." şeklinde konuştu. Güngören Belediyesi de depremzedeler için topladığı yardımları dağıtmaya devam ediyor. "Kardeş köy" projesi kapsamında Doğancı, Şehirpazar ve Doluca köylerini kardeş edinen belediye çalışmalarını tamamladı. Köylerde hasar tespit çalışması yapan yetkililer ne tür yardıma ihtiyaç olduğuna dair bir de liste çıkardı. Köylerde battaniye, ısıtıcı, kuru gıda, kullanılmamış kıyafet ve ayakkabı dağıtımı yapıldı.

Deprem çocukları İstanbul'u gezecek

Esenler Belediyesi, Van'da kardeş ilan ettikleri köylerdeki çocukları İstanbul'a getirip misafir edecek. Başkan M. Tevfik Göksu, Erciş'te kardeş ilan ettikleri Pay, Kızılören, Yankıtepe ile Van merkeze bağlı Pirgarip ve Eylence köylerindeki çocukları İstanbul'da bir süre misafir edeceklerini söyledi. Göksu, bütün kardeş köylere birer adet çocuk parkı yapacaklarını da söyledi. Göksu, şöyle konuştu: "Çocuklar için birer küçük futbol sahası yapacağız. Yapacağımız aşevlerini de akşamları çocuklar kullanacak. Buralarda bir öğretmen nezaretinde çocuklarımız derslerini yapacak. Onların hem eğitimlerine hem de çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler yapabilmesine imkan sağlayacağız."

Zaman


Geri Dön