19 / 04 / 2024

Üsküdar Belediyesi'nin istihdam projesi anlatıldı!

Üsküdar Belediyesi'nin istihdam projesi anlatıldı!

Üsküdar Belediyesi'nin ilçedeki işsizlik oranını azaltmak için kurduğu Üsküdar İstihdam Merkezi (ÜSİM), 200 bin üye ile 2 milyondan fazla adaya hizmet veren eleman.net adlı siteyle protokol imzaladı.



ÜSİM'in yaptığı çalışmalar ise Balkan ülkelerinden gelen belediye başkanlarına anlatıldı. 

ÜSİM, eleman.net adlı siteyle Boğaziçi Yaşam Merkezi Erguvan Restaurant'ta düzenlenen programla protokol imzaladı. Programa Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, eleman.net Murahhas Üyesi Savaş Ünsal, (Gaziantep) Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet İhsan Tahmazoğlu ve 5 Balkan ülkesinden 27 belediye başkanı katıldı. ÜSİM projesi, imzalanan protokolden sonra Türk Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Türk Dünyası Belediyeler Birliği işbirliğiyle, 'Yerel Yönetimlerin Meslek Edindirme ve Atık Yönetimi/ Geri Dönüşüm Uygulamaları' konulu eğitim programında yapılan sunumla anlatıldı. 



Yaptığı açıklamada projenin ilçedeki gençlere yönelik istihdamı arttırdığını anlatan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Özelde Üsküdar'da, genelde İstanbul'da iş arayan gençlerimize iş bulma adına ÜSİM adında bir proje geliştirdik. Bu proje sayesinde iş arayanlarla işverenleri buluşturuyoruz. Biz bu proje ile birçok sivil toplum kuruluşuyla ortak anlaşmalar yaptık, eleman. net'le böyle bir anlaşma yapacağız. ÜSİM projesi sadece CV pazarlama projesi falan değil. Bize başvuru yapanların öncelikle talep ettikleri işle ilgili yeterlilikleri var mı diye kontrol ediyoruz. Eğer sertifika konusunda sıkıntıları varsa, Üsküdar Belediyesi olarak ücretsiz olarak sertifikalandırılmalarını da sağlıyoruz. Örneğin, güvenlik kolunda çalışmak isteyen arkadaşımızın sertifikası yoksa, biz ona temin etmiş oluyoruz. Biz aynı zamanda işverenlerin de güvenilir kaynaktan eleman temin etmesi konusunda iyi bir hizmet sunmuş oluyoruz. Çünkü, iş verenler alacağı elemanı iyi tanımak istiyor. Üsküdar Belediyesi gibi bir kurumdan geldiği zaman, bu talep işverenler çok daha rahat bir şekilde işe alıyorlar" şeklinde konuştu. 



Ülkemizin en önemli sorununun işsizlik olduğunu ifade eden başkan Türkmen, "İşsizlik kısa sürede çözülecek bir sorun değil. Biz Üsküdar Belediyesi olarak özellikle 30 Mart seçimlerinden sonra işsizlikle mücadele etme adına çok ciddi bir zaman ayırdık. Belediyenin bir katını bu işe ayırdık. Vatandaşlar hem internet üzerinden hem de gelerek bizzat müracaatta bulunanlar olarak bize taleplerini ilettiler. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda belki de sosyal belediyecilik adı altında en hayırlı ve sonuçlarını en kısa zamanda aldığımız bir proje oldu. Bu projeyi öğrenip de bizden almak isteyenler oldu. Balkanlardaki 5 ülkeden 30'a yakın belediye başkanı misafirimiz. Bu misafirlerimiz ÜSİM projesini yerinde incelemek üzere geldiler. ÜSİM projesini onlara anlattık, onlar da ülkelerine döndüklerinde bu projeyi uygulayacaklarını söylediler" dedi. 



ÜSİM'in eleman.net'le daha iyi işler yapacağını dile getiren eleman.net Murahhas Üyesi Savaş Ünsal, "Üsküdar İstihdam Merkezi'ne biz teknik alt yapının yanı sıra Üsküdar'daki sakinlerin oraya olan iş başvurularını eleman.net üzerindeki iş ilanları ile birleştirip, daha hızlı iş bulmalarını sağlayacak bir iş birliği yaptık, eleman.net, bünyesinde 200 bin küçükorta şirket barından, Türkiye'de mavi yakada bir lider ve ara kademede bir internet sitesidir. Böyle bir lider sitenin lider bir başkanla yaptığı anlaşmada ses getirecektir diye düşünüyorum" diye konuştu.


Sabah 67. Yıl


Geri Dön