19 / 04 / 2024

Üsküdar Mehmet Çakır Kültür Merkezi bakıma alınacak!

Üsküdar Mehmet Çakır Kültür Merkezi bakıma alınacak!

4 ay önce toplu açılış töreni ile hizmete giren Üsküdar Çengelköy’de bulunan Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi, yağan yağmurlar sonrasında dökülmeye başladı.



4 ay önce toplu açılış töreni ile hizmete giren Üsküdar Çengelköy’de bulunan Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi, yağan yağmurlar sonrasında dökülmeye başladı.

 

6 adet havuzun bulunduğu binanın alt katlarında tavandan sızan suları engellemek üzere neredeyse her köşe başına kova konulmuş durumda.  Merkezin bazı bölümleri henüz kullanıma açılmadığı binada, duvardaki sızıntıları engellemek için bazı bölümlere de mantolama yapılmış.

 

TESİSİN ALT KATINDA KOVALI ÖNLEM!

CHP Üsküdar Meclisi üyeleri, Anadolu yakasının en büyük tesisi olarak lanse edilen ve 1 tanesi yarı olimpik olmak üzere üçü erkekler, üçü de kadınların kullanımına yönelik, toplamda 6 havuzun bulunduğu tesiste incelemelerde bulundu. Havuzun altına denk gelen katlarda sızıntıların yer aldığı tesiste, zeminde küçük göletlerin oluştuğu görüldü. Su alan bazı duvarlarda ise mantolama yapılması dikkat çekti. Yaklaşık 5 bin üyesi bulunan tesiste, kazan dairesi ve ana şalterin yakınlarında da su birikintileri yer alıyor.


KUSURLAR MANTOLAMA İLE KAPATILIYOR

Binada su sızıntısı olduğuna yönelik iddialar üzerine binayı gezen CHP Üsküdar Belediye Meclisi üyeleri, incelemenin ardından bir açıklama yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin CHP’li İmar Komisyonu Üyesi ve CHP Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Nezih Küçükerden yaptığı açıklamada; “Ayıplar kapatılmak için mantolama ve enjeksiyon yapılmış. Çatlağın neden meydana geldiğini ve bunu araştırması gerekiyor” diye konuştu. Küçükerden,  sorunun derhal araştırılmasını ve sızıntının malzemeden mi, işçilikten mi, yoksa planlamadan mı kaynaklandığının tespit edilmesi gerektiğini ifade etti. Üsküdar CHP Meclis Grup Başkan Vekili Çetin Karadağ ise savcılığın konuyla ilgili inceleme başlatması gerektiğini vurgulayarak “Kamu zararına yol açanların bedelini ödemesi gerekir” dedi.

 

TESİS MÜDÜRÜ: “SIKINTI YOK”

Su sızıntısına yönelik meclis üyelerine bilgi veren tesis Müdürü Mehmet Okuyucu da yaptığı açıklamada, aboneleri sıkıntıya sokacak bir durumun olmadığını, sızıntıların tehlike de teşkil etmediğini ifade ederek bu tür sıkıntıların diğer tesislerde de olabileceğini söyleyerek gelecek yıl bu arızaların giderilmesi için binayı bakıma alacaklarını ifade etti.


Flashaber


Geri Dön