26 / 04 / 2024

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu 1 ay içinde açılacak!

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu 1 ay içinde açılacak!

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu hakkında açıklama yaptı. Metronun en geç 1 ay içinde açılacağını ifade eden Uysal, "Vatandaşlarımız bu kadar sabrettiler en geç bir ay içerisinde açacağımızın sözünü veriyoruz" dedi. 



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, lorya Sosyal Tesisleri'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu hakkında bilgi veren Uysal, metroyu bekleyenlere açılış müjdesi verdi. 


Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu'nun 1 ay içinde açılacağını söyledi.


Sürücüsüz metro olarak tasarlanan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu hakkında bilgi veren Uysal, "Çekmeköy Metrosu, Türkiye’de ilk defa yapılan sürücüsüz metro çalışmasıdır. Testleri uzun zamandır devam ediyor. Şu anda testler bitti ve sertifikası alınması gerekiyor. Yanılmıyorsam bu hafta içinde sertifikası alınacak. Dolayısıyla bu ay içerisinde açılacağını ve açılmaya hazır hale geleceğini söyleyebiliriz. Vatandaşlarımız bu kadar sabrettiler en geç bir ay içerisinde açacağımızın sözünü veriyoruz" dedi. 


Geri Dön