29 / 03 / 2024

Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe Hattı'nda 2. etap heyecanı!

Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe Hattı'nda 2. etap heyecanı!

İlk etabı geçen ay açılan Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe Metro Hattı'nın 2. etabı Haziran'da açılacak..



Ümraniye’ye kadar olan ilk etabı geçtiğimiz ay açılan Türkiye’nin ilk sürücüsüz metrosunun ikinci etabı Haziran ayında devreye alınacak. Bu etap 7 istasyondan meydana gelecek..

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Üsküdar-Ümraniye- Sancaktepe Hattı'nın Ümraniye'ye kadar olan kısmı geçen ay açıldı.

 

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre, Türkiye'nin ilk sürücüsüz çalışan metrosu olan hattın 7 istasyondan oluşan ikinci etabında ise ince işler tamamlandı. İkinci etap, Haziran'da devreye alınacak.

 

DAHA DA UZAYACAK 


Metro hattının Ümraniye'ye kadar olan 10.5 kilometrelik ilk etabında Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunızade, Kısıklı, Bulgurlu, Ümraniye, Çarşı, Yamanevler olmak üzere 9 istasyon yer alıyor. Metro, toplamda ise 20 kilometre ve 16 istasyondan oluşuyor.

 

Metro hattı Üsküdar'da Marmaray'la, Marmaray'dan Yenikapı- Hacıosman ve diğer tüm metrolarla, Altunizade'de ise Metrobüs'le entegre oluyor. 

 

Yeni metro hattı ile Sancaktepe'den Üsküdar'a 27 dakikada, Ümraniye'ye 15.5 dakikada, Kartal'a 62 dakikada, Yenikapı'ya 39 dakikada, Taksim'e 47 dakikada, Hacıosman'a 71 dakikada, Atatürk Havalimanı'na 71 dakikada ve Olimpiyat Stadı'na 81 dakikada gidilebilecek.

 

Hattın önümüzdeki dönemlerde Sabiha Gökçen Havalimanı'na kadar uzatılması planlanıyor. 

 

Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe Hattı nda 2. etap heyecanı!

 

3.5 MİLYAR LİRA HARCANDI

 

Üsküdar-Ümraniye- Sancaktepe Hattı'nın toplam maliyeti 3.5 milyar lira olarak açıklandı. 

Günlük 700 bin yolcu kapasiteli hatla birlikte İstanbul'daki raylı sistem hattı da 160 kilometreye ulaştı. 267 kilometre raylı sistem yatırımının devam ettiğini İstanbul'da 2023 yılında bu rakamın bin 23 kilometreye ulaşması hedefleniyor. 

 


Geri Dön