19 / 04 / 2024

Üsküdar'da çağdaş belediyeciliğin yeni örnekleri hizmete açıldı!

Üsküdar'da çağdaş belediyeciliğin yeni örnekleri hizmete açıldı!

İstanbul Üsküdar dün Başkan Erdoğan'ın açılışını yaptığı çok sayıda esere kavuştu. Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in deyimiyle "Üsküdar'ı geleceğe taşıyacak" eserler, çağdaş belediyeciliğin yeni örnekleri hizmete açıldı..



Sabah Gazetesi yazarlarından Mahmut Övür, bugünkü yazısında İstanbul Üsküdar'da dün Başkan Erdoğan tarafından hizmete açılan çok sayıda projelere de yer verdi. İşte Övür'ün yazısı;

İstanbul Üsküdar dün Başkan Erdoğan'ın açılışını yaptığı çok sayıda esere kavuştu. Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in deyimiyle "Üsküdar'ı geleceğe taşıyacak" eserler, çağdaş belediyeciliğin yeni örnekleri olarak halkın hizmetine sunuldu.

Açılış töreninde konuşan Başkan Erdoğan özellikle AK Parti'nin hizmet siyasetine vurgu yapıyor ve şöyle diyordu:

"En büyük şehrimiz İstanbul, Türkiye'nin özetidir.

İstanbul'a yapılan her yatırım Türkiye'ye yapılmış demektir. Belediye hizmet binamız, pek çok özelliğiyle İstanbul'a yakışan bir eser oldu.

15-20 sene önceki Üsküdar'ın halini hatırlayın, nerden nereye geldi.
Bunun adı AK Parti belediyeciliğidir.

Bu CHP belediyeciliğine benzemez.

Sanat var, temizlik var, hizmet var." Açılış öncesi hızlı biçimde yeni açılan belediye binasını, yeni müzeyi ve kıraathaneyi gezdim. Kıraathaneler artık İstanbulluların yeni buluşma mekanları... Şık ve rahat oldukları kadar sunulan olanaklarla da alternatif modern mekanlar. Yakın zamanda toplumsal talebe dönüşeceği için diğer siyasi partiler de bu hizmeti bölgelerine taşımak zorunda kalacak.

İyi de olacak.

Yeni belediye binası da örnek olacak bir yapı.

Ama en önemlisi o yapı içinde yer alan, Paris, Londra ve Prag gibi dünyanın önemli şehirlerinde bile olmayan bir ilke imza atılması.

Üsküdar'da ilk kez belediye binası içinde "İstanbul Resimleri Müzesi" açıldı.
Başkan Erdoğan, müzeyi gezerken fikir babası İstanbul Sanat ve Medeniyet Vakfı Başkanı Mehmet Çebi de bilgi veriyordu:

"Müzemiz 1850'den günümüze kadar Osmanlı, oryantalist, cumhuriyet dönemi ve çağdaş ressamların eserlerinden oluşuyor. Benim bildiğim kadarıyla dünyada bir şehirde yalnızca o şehrin resimlerinden oluşan bir müze yok. Dünyada bir ilk bu.

150 resim sergileniyor.

Elimizde 3 bin civarında İstanbul resmi var, dönüşümlü olarak onlar da bu müzede sergilenecek."


Üsküdar'daki 9 dev proje açıldı!
 


Geri Dön