29 / 03 / 2024

Uzundere’de kentsel dönüşüm başladı!

Uzundere’de kentsel dönüşüm başladı!

Uzundere’de kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü ve Folkart Yapı’nın yüklenicisi olduğu projede bölgeye ilk etapta 280 konut ve 33 işyeri yapılacak




Uzundere’de kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü ve Folkart Yapı’nın yüklenicisi olduğu projede bölgeye ilk etapta 280 konut ve 33 işyeri yapılacak. Karabağlar Uzundere'de gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesinde temel atıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü ve Folkart Yapı'nın yüklenici firma olduğu 280 konut ve 33 işyerini içeren projenin temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  İzmir  Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları AK Parti ve CHP İl Başkanları, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ve bürokratlar da katıldı. Törende Kayseri'de yaşanan terör saldırısında yaşamını yitiren askerler için saygı duruşunda da bulunuldu.


"Bölgenin kaderi değişecek"


Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, kentsel dönüşüm projesinde ilk adımın atılmasına katkı verecekleri için çok mutlu olduklarını söyledi. İhalesini kazandıkları projeyi İzmir'e hizmet etme fırsatı olarak gördüklerini belirten Sancak, "Folkart'a yakışacak şekilde en kalitelisini yapmaya çalışacağız. İzmir'de 300 binin üzerinde dönüşüm bekleyen depreme dayanıksız bina var. Kentsel dönüşüm alanında önemli aktör olmak istiyoruz. Bu proje İzmir'e duyduğumuz sevginin, insana verdiğimiz değerin simgelerinden biri olacak. Bölgenin kaderini değiştirecek" dedi. Başkan Kocaoğlu ise, "Burada belediyeye, merkezi hükümete bir çöp kalmayacak. 280 konut, 33 işyeri yapılacak. Konutlar 68 metrekare ve 130 metrekare arasında olacak. İkinci etap ihaleye de 2017'nin ilk yarısında çıkmayı umut ediyoruz. Proje bittiğinde 32 hektar alanda 3 bin 500 konut ve altına işyerleri olacak" dedi.


Yeni Asır 




Geri Dön