27 / 04 / 2024

Vakko 8 yıl sonra Ankara'ya tarih kokan mağaza ile dönüyor

Vakko 8 yıl sonra Ankara'ya tarih kokan mağaza ile dönüyor

Vakko, Arjantin Caddesi'nde bin metrekarelik mağaza açacak



Kızılay'daki mağazasını kapattıktan yıllar sonra kriz döneminde Ankara'da yatırım yapma kararı alan Vakko, Arjantin Caddesi'nde bin metrekarelik mağaza açacak
Türk modasının ünlü markalarından Vakko, Ankara'daki müşterileri ile yeniden buluşuyor. Ankara'nın alışeriş bölgesi Arjantin Caddesi'nde nisan ayında açılacak Vakko mağazası, 1965'te Başbakan Suat Hayri Ürgüplü tarafından 8 ay süre ile başbakanlık konutu olarak da kullanıldı. Son iki yılda yeni üretim tesisine, mağazalarına, markalarına ve Vakko Moda Merkezi'ne yaklaşık 70 milyonluk yatırım yapan Vakko Ankara'nın seçkin lokasyonlarından Arjantin Caddesi'nde, bin metrekarelik bir alana kurulan 5 katlı müstakil mağazası ile Ankaralı moda severlere hizmet verecek.

SEMBOLİK BİR YAPIYDI
Nisan ayında hizmete girecek olan Vakko  Ankara  mağazası ile 8 yıl aradan sonra başkentte yeniden dönmenin heyecanını yaşadıklarını dile getiren Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko şunları kaydetti: "Ankara'nın en güzel noktalarından birinde, Arjantin Caddesi üzerindeki çok özel bir yapıda yeniden caddeye kavuşacağız. Kızılay'dan istemeyerek ayrılmıştık. Kızılay Vakko sadece mağaza olarak anılmanın çok ötesine geçerek Ankara için sembolik bir yapı haline gelmiş bir 'Ankaralı'ydı. Böyle bir tarihe sahip olduğumuz Ankara'da, Ankaralı modaseverler için yeniden caddedeyiz."

'KRİZDE KARAR VERDİK'
Geçen yıl krizin başladığı günlerde 30 milyon dolarlık yatırımla üretim tesisini Merter'den Esenyurt'a taşıdıklarını anımsatan Hakko, şöyle devam etti: "Ankara'daki mağaza yatırım kararımızı son krizin sinyallerini hissettiğimiz bir dönemde aldık. İstanbul Nişantaşı'nda 3 mağaza, Nakkaştepe Vakko Moda Merkezi, Irak'ta şubat ayında hizmete giren Vakko Erbil mağazasının ardından Ankara Arjantin Caddesi'nde yeni mağazamızı açıyoruz. Biz çok kriz gördük. Ama krizlerin geçici olduğunu düşünerek, uzun vadeli planlarla yolumuzda ilerledik, ilerlemeye de devam ediyoruz."

5 katlı mağazada tüm ürünler satılacak

Cem Hakko, Ankaralı olarak nitelendirdiği Arjantin Caddesi'ndeki yeni mağazada sadık müşterileriyle yeniden buluşacakları için çok heyecanlı olduklarını söyledi. Vakko 5 katlı yeni mağazada bütün ürün gruplarının satışını gerçekleştirecek.

Başbakanlık konutu olarak kullanıldı
 
Çankaya, Kavaklıdere ve Gaziosmanpaşa'nın kavşak noktasında, Arjantin Caddesi'ndeki Vakko binası, 1965'te Başbakan Suat Hayri Ürgüplü tarafından 8 ay süre ile başbakanlık konutu olarak da kullanıldı. Yapının ilk tasarımı Türkiye'nin ilk mimarlarından Muhittin Güreli'ye ait. Eski Kavaklıdere evi yapısı korunarak baştan aşağı yenilenen bina, çelik konstrüksiyon askı sistemiyle 5 katlı hale getirildi. Bin metrekare üzerinde konumlanan Vakko Ankara binasının giriş katında kadın ayakkabı, çanta, aksesuvar, eşarp ve çikolata; 1 ve 2. katlarda kadın, 3 ve 4'üncü katlarda ise erkek bölümleri bulunuyor.
Sabah

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Vakko sekiz yıl sonra Ankara'da caddeye döndü
Vakko yeni projelerine hız kesmeden devam ediyor. Vakko, Ankara'nın en seçkin lokasyonlarından biri olan Arjantin Caddesi'nde, 1000 metrekarelik bir alana kurulan beş katlı müstakil mağazası ile Ankaralı moda severlerle buluşuyor. Nisanda hizmete girecek olan Vakko Ankara mağazası ile sekiz yıl aradan sonra Ankara'da yeniden caddeye dönmenin heyecanını yaşadıklarını dile getiren Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, "Kızılay'dan istemeyerek ayrılmıştık. Bu mağaza bizim için çok önemli olacak" dedi.

Yatırıma devam
Nişantaşı ve Ankara'daki yeni mağazalarla, Nakkaştepe'deki Vakko Moda Merkezi ile ve Vakko bünyesindeki markalara verdikleri destekle, son iki yılda toplam 70 milyon dolarlık yatırıma ulaşmış olacaklarını dile getiren  Cem Hakko, "Bundan iki yıl önce Esenyurt'taki üretim tesisimizi hizmete açtık. O törende söz verdiğimiz gibi, yatırımlarımıza hiçbir zaman ara vermedik. Bizim gelişimimizin temelinde geçmişten bugüne yenilikçilik ve dinamizm var. En son yatırımlarımızdan biri olan Vakko Ankara mağazası ile bu iki kavramın tüm gereklerini fark yaratarak yerine getirmeye devam ediyoruz" açıklamasında bulundu.
Geçen yıl krizin başladığı günlerde 30 milyon dolarlık yatırımla üretim tesisini Merter'den Esenyurt'a taşıyan  Cem Hakko sözlerine şöyle devam etti: "Yatırımlarımıza krizde şartlar ne olursa olsun hiçbir zaman ara vermedik. Nitekim Ankara'daki mağaza yatırım kararımızı da son krizin sinyallerinin hissettiğimiz bir dönemde aldık. İstanbul Nişantaşı'nda üç mağaza, Nakkaştepe Vakko Moda Merkezi, Irak'ta şubatta hizmete giren Vakko Erbil mağazasının ardından Ankara Arjantin Caddesi'nde yeni mağazamızı açıyoruz. Biz çok kriz gördük. Ama krizlerin geçici olduğunu düşünerek yola devam ediyoruz."
Radikal


Geri Dön