19 / 04 / 2024

Van Bahçeşehir Koleji, İstanbul'daki okulları kıskandırdı!

Van Bahçeşehir Koleji, İstanbul'daki okulları kıskandırdı!

Van Bahçeşehir Koleji'nin yeni okul kampusu şehir merkezine 5 kilometre mesafede, havaalanı kavşağında şehrin trafik ve kalabalığından uzak, güven ve huzur veren bir ortamda 12.000 metrekarelik bir alanda inşa edildi...



Van Bahçeşehir Koleji'nin yeni okul kampusu şehir merkezine 5 kilometre mesafede, havaalanı kavşağında şehrin trafik ve kalabalığından uzak, güven ve huzur veren bir ortamda 12.000 metrekarelik bir alanda inşa edildi. Yeni okul kampüsunde 70 metrekarelik son teknolojiyle donatılmış sınıflar, smart class dil laboratuvan, fen ve bilgisayar laboratuvarlan, 202 metrekarelik kütüphane, 320 kişi kapasiteli konferans salonu, jimnastik ve bale salonu, 650 kişilik yemekhane, yan olimpik kapalı ve ısıtmalı yüzme havuzu, 270 seyirci kapasiteli kapalı spor salonu, açık spor salonu ve mini hayvanat bahçesi yer alıyor. Yeni okul kam-pusunun içinde yer alan sosyal tesislerden öğrencilerin yanı sıra veliler de yararlanabiliyor. Veliler, pazar günleri hariç haftada 6 gün 18.00-22.00 saatleri arasından sosyal tesis içindeki yüzme havuzu, fitness merkezi ve kapalı spor salonunu kullanabiliyor.

Bahçeşehir Uğur Eğirim Kurumlan Başkanı Enver Yücel, açılış töreninde yaptığı konuşmada şunlan söyledi: 'özel öğretim alanında yaklaşık 43 yıldır demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışıyla hizmet vermekteyiz. Amacımız, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırmaktır. Eğitim, yüzde 98'i devlet eliyle yapılan bir hizmettir. Dünyanın hiçbir ülkesinde yalnızca devlet eliyle sürdürülen eğitim hizmeti anlayışı yoktur. Ülkemizde özel öğretimin, eğitim içindeki payının en kısa zamanda yüzde 10'ar seviyesine çıkarılması hedef alınmalıdır. Bugünün dünyasında önemli olan eğitimin kim ya da kimler tarafından verildiği değil, kaliteli eğitime herkesin ulaşabilmesidir.

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlan olarak Anadolu'ya açılarak Türkiye'yi kucaklayan bir nesü yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.. Biz Türkiye'de okuyan öğrencileri kaynaştırmak, birbirlerinin kültürlerini, geleneklerini bizzat yaşayarak öğrenmelerini istiyoruz. Bu çerçevede açtığımız okullarda okuyan öğrencilerimiz farklı illerimizde bir dönem yatılı okuyacaklar. Eğitimde bir noktaya gelmeden kalkınma ve gelişme mümkün değil. Belki bazen çok zengin olabiliyorsunuz, gücünüz çok fazla olabiliyor ama bunu herkese dağıtamıyorsanız o zaman bu güç bir şey ifade etmiyor. çünkü adil ve eşit dağıtımın yolu iyi bir eğitimden geçiyor. Eğer biz ülke olarak, toplum olarak eğirimde fırsat eşitliğini sağlayamıyorsak yani batıdaki eğitimin kalitesi doğuda yoksa, hiç değilse zorunlu eğitimde yoksa ileri de-mokrasiden ve bireyin mutluluğundan bahsedemeyiz. Onun için özel okulcu-luk deyip bugüne kadar Türkiye'de her 100 çocuktan 2 tanesi özel okula gidebiliyor; Rusya'da ise her 100 çocuktan 25'i özel okula gidiyor. Güney Kore bizden fakirdi. şžimdi Güney Kore'nin eğitiminin % 85'i özel okulların. Daha 2 gün önce Berlin'den geldim. Oradaki sistem şu şekilde: Siz özel okulu yapıyorsunuz, öğretmenlerin ve bütün çalışanların maaşını devlet karşılıyor. Yerel yönetim, okulları özelleştiriyor. ABD'nin birçok eyaletinde bu var. Diyeceksiniz ki bu nasıl olacak Bu okullardan sadece varlıklı aile çocuklan değil herkes yararlanabilmen. Bunun yolu ve yöntemi var mıdır derseniz, evet, tabii ki vardır. çünkü dünyada bu iş yapılıyor. Bundan önceki dönemde özel okula çocuğunu verene devlet bir destek sağlayacaktı. Ama maalesef Anayasa Mahkemesi'nden geri döndü. Eğer çocuğunu özel okula verene devlet destek olabilseydi bu iş biraz daha açılabilirdi. Ama biz bunlan da yapacağız. 3 yıl içinde 50 kampüse çıkacağız. Ben İstanbul'da yanlı okudum. Türkiye'nin her noktasında arkadaşım var. İşte bu okullardaki eğitim öğretimin kalitesinin yanında bu öğrenci değişimiyle de birlik beraberlik içerisinde kalkınmamıza başlayacağız.

Kaliteli eğitimi kim veriyorsa ondan eğitim almak lazım. Bu görev devletin de, vatandaşın da olabilir. Değerli Vanlı dostlarım, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlan olarak eğitimin her kademesinde varız. Okul öncesinden yaşam boyu eğitime kadar, ABD'de varız, Japonya'da varız, Güney Kore'de varız, Azerbaycan Bakü'de varız. şžimdi ingiltere'de ve Almanya'da okul ve dershane açmaya, yine Berlin'de de bir teknik üniversiteyle birlikte bir enstitü kurma gayreti içerisindeyiz.'

 


Geri Dön