18 / 04 / 2024

Van Bayram Otel davası AİHM'ye taşındı!

Van Bayram Otel davası AİHM'ye taşındı!

Van'da 2011 yılında meydana gelen artçı depremde yıkılarak 24 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Bayram Otel ile ilgili dava Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşındı.



Van'da 9 Kasım 2011 yılında meydana gelen artçı depremde yıkılıp 24 kişiye mezar olan Bayram Otel ile ilgili dava sürüyor. Dava süreci, Anayasa Mahkemesi’nden (AYM) sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşındı.

Hürriyet Gazetesi'nden Oya Armutçu'nun haberine göre; Bayram Otel’de hayatını kaybeden emekli Emniyet mensubu Selman Kerimoğlu’nun ailesinin avukatı Övgü Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

“AYM’nin ilk başvurumuzda ihlal kararı verilmesine rağmen hiçbir sonuç alınamamasının nedeni izin mercilerinin soruşturma izni vermemesidir. Oysa savcılığın aldığı bilirkişi raporuyla hasar tespiti yapmayan ve gerekli tedbirleri almayan ilgili birimler kusurlu bulunmuştu. Türkiye için bu kadar önemli ve büyük bir davada sekiz yıl geçmesine rağmen hiçbir kamu görevlisi hakkında dava açılmaması hukuk garabetidir. AİHM’de dava açtık. Türkiye’de bu konuda yapacak bir şey kalmadı.”


Geri Dön