19 / 04 / 2024

Van Kent Müzesi’nde restorasyon çalışmaları başladı!

Van Kent Müzesi’nde restorasyon çalışmaları başladı!

Van’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtılacağı ‘Van Kent Müzesi’ndeki restorasyon çalışmaları geçtiğimiz günlerde başladı.



 

Van Büyükşehir Belediyesi kentin turizm ve kültürel potansiyelini tanıtmak amacıyla örnek çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Van Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, bu kapsamda kent tarihine ve kültürüne ışık tutması planlanan ‘Van Kent Müzesi’ projesi hayata geçiriliyor. Tarihi Endüstri Meslek Lisesi binasında hayata geçirilecek olan Kent Müzesi’nde uygulama aşamasına geçildi. Çalışmaları yerinde denetleyen Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, yaklaşık olarak 15 milyon liraya mal olacak projenin kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulacağını söyledi. 

“VAN’IMIZA VE ÜLKEMİZE YAKIŞACAK ÇOK ÖZGÜN BİR PROJE”

Kent Müzesi projesinin tarihi bir öneme sahip olduğunu belirten Vali Zorluoğlu, “Bugün Van Büyükşehir Belediyemizin 2018 yılı vizyon projelerinden bir tanesi olan kent müzemizin restorasyon çalışmalarını yerinde inceliyoruz. Bu okul Van’ın çok eski okullarından bir tanesidir. 1940’lı yılların sonlarında inşaatına başlanmış ve hizmete açılmış. Kentin ayakta kalmış ender binalarından bir tanesidir. Burası uzun yıllar Van’ın gençlerine hizmet verdi. Ancak uzun süredir onarım ve restorasyon görmediği için de tabii olarak, epey bir yıpranmış durumdaydı. Buranın dönüştürülmesi konusunda talepler geldi. Gerçekten çok geniş kapsamlı bir istişare süreci geçirdik. Tüm tarafların görüş ve önerilerini aldık. Bu konuda üniversitemizden de faydalandık. Gayretleri için teşekkür ediyoruz. Ortaya Van’ımıza ve ülkemize yakışacak çok özgün bir kent müzesi projesi çıktı” diye konuştu.


Geri Dön