24 / 04 / 2024

Van Özalp, Saray ve Gürpınar'daki 15 mahallede orta ve ağır hasarlı evler var!

Van Özalp, Saray ve Gürpınar'daki 15 mahallede orta ve ağır hasarlı evler var!

Van Özalp'te 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.



Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Van'ın Özalp ilçesinde 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Depremin hissedildiği ilçede vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; AFAD'dan yapılan açıklamada, saat 13:03'te merkez üssü Özalp olan 5,4 büyüklüğünde deprem kaydedildiği belirtildi. Deprem 6,9 kilometre derinlikte yaşandı.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bilmez, ekiplerin çalışmalarının devam ettiğini söyledi. 

Bilmez, şunları kaydetti:

"Özalp, Saray ve Gürpınar'daki 15 mahallede orta ve ağır hasarlı evler var. 5 vatandaşımız hafif yaralı. Deprem 15 köyümüzde hasara neden oldu. Depremden dolayı enkaz altında kalan bir vatandaşımız yok. Sadece atlamadan kaynaklı 5 vatandaşımız hafif yaralandı. Özalp Devlet Hastanesine kaldırıldılar, durumları iyi. Köylerimizde orta ve ağır hasarlı yapılar bulunuyor. AFAD ve Çevre Şehircilik ekipleri hasar tespit çalışmalarına başladı. Her ilçede bir ekip çalışma yapıyor. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu depremden dolayı bir can kaybımız bulunmamaktadır. Mal kayıpları da telafi edilecektir." 

Depremden en çok etkilenen mahallelerden birinin de Elaçmaz olduğunu ifade eden Bilmez, "Özalp ve Saray'da da etkilenen köylerimiz var. Herhangi bir kaybımız yok. Depremden olmasa da depremle bağlantılı 5 yaralımız var. Bir hamile kadın merdivenden atlarken düşerek yaralanmış. Durumu iyi. Bir vatandaşımızın ayağına taş değmesinden dolayı topuğunda ezilme, bir vatandaşımızın da atlamadan kaynaklı dizinde kırık var. Bölgede ağır hasarlı yapılarımız var. Diğer illerden de hasar tespit ekipleri gönderilecek. Çadır ihtiyacı olanların ihtiyacı giderilecek. Kısa sürede çalışmaları tamamlayacağız" şeklinde konuştu

Ekiplerin "ağır hasarlı" dediği evlerden uzak durulması uyarısını yapan Bilmez, hasar tespiti için mahallelere giden ekiplere yardımcı olunmasını ve tartışmalardan uzak durulmasını belirtti.

Murat Kurum: Bingöl'de 638 ağır hasarlı bina tespit ettik!


Geri Dön