24 / 04 / 2024

Van'da inşaatlara ikinci emre kadar yasak getirildi!

Van'da inşaatlara ikinci emre kadar yasak getirildi!

Van'daki 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından dikkatler halen inşaat çalışmaları devam eden binalara da çevrildi. Van Belediyesi, çalışmaların devam ettiği bütün inşaatların durdurmasını istedi



Van'daki 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından dikkatler halen inşaat çalışmaları devam eden binalara da çevrildi. Van Belediyesi, çalışmaların devam ettiği bütün inşaatların müteahhit ve sahiplerini tek tek uyararak, ikinci bir emre kadar işlerini durdurmaları istedi. Konuyla ilgili bilgi veren ilgililer, yönetmelik gereği artçı sarsıntıların devam etmesi sebebi ile inşaatlarda yapım çalışmalarının durdurulduğu belirttiler.

Bunun için yılbaşına kadar bekleneceğini ifade eden ilgililer "Bu süreye kadar inşaat çalışmaları tamamen durdurulmuştur. Bu süresinin bitiminin ardından her bina için Bayındırlık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenecek performans raporu talep edilecektir. Binada bir hasar ve risk söz konusu değilse o zaman binalarda yeniden inşaat çalışmalarının devamı için izin verilecektir. Can ve mal güvenliği için bu kararın alınması kaçınılmazdı" diye belirttiler.

Yenişafak


Geri Dön