24 / 04 / 2024

Van'da yıkılan 6 bina, İTÜ ve ODTÜ'de incelencek!

Van'da yıkılan 6 bina, İTÜ ve ODTÜ'de incelencek!

Van ve Erciş Cumhuriyet Başsavcılıklarınca depremde insanlara mezar olan binalardan alınan karotlar, İstanbul Teknik üniversitesi (İTÜ) ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) laboratuvarlarında incelenecek



Van ve Erciş Cumhuriyet Başsavcılıklarınca depremde yüzlerce insana mezar olan çok katlı 90 binanın sahibi ve müteahhitleri hakkında başlatılan soruşturma kapsamında yıkılan binalardan alınan karotlar, İstanbul Teknik üniversitesi (İTÜ) ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) laboratuvarlarında incelenecek.

Van ve Erciş Cumhuriyet Başsavcılığınca yıkılan çok katlı 90 binanın sahipleri ve müteahhitleri hakkında depremden hemen sonra başlatılan soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında, Erciş ve Vanda görevlendirilen Cumhuriyet Savcıları nezaretinde, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü uzman ekipleri, yıkılan binaların demir ve çimentolarından karot adı verilen örnekleri alarak, kolonların röntgenini çekti.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları, yıkılan binaların plan ve projelerini de belediyelerden istedi. Van merkezde binaların numune alma işlemi biterken, Ercişte bazı binalardan numune alma işlemi  devam ediyor. Alınan numuneler İTÜ ile ODTÜnün ilgili birimlerinin laboratuvarlarında incelenecek.

Soruşturmayı yürüten savcıların, yıkılan binalarda yakınlarını kaybeden çok sayıda vatandaşın, müşteki sıfatıyla ifadesini aldığı bildirildi. Yıkılan binalarda müteahhitlik kusuru tespit edilmesi halinde ise binaların sahipleri ve müteahhitleri hakkında, "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan dava açılacağı belirtildi.

AA


Geri Dön