18 / 04 / 2024

Varan Grubu Taksim'e otel yapıyor

Varan Grubu Taksim'e otel yapıyor

Varan Grubu, bu yılın sonuna kadar İstanbul Taksim'de otel açmaya hazırlanıyor



Şehir içinde kalan terminalleri otellere dönüştürerek değerlendiren Varan Grubu, bu yılın sonunda  Ankara  Söğütözü'nde beş yıldızlı şehir otelini hizmete açacak. Varan, ikinci otelini de İstanbul Taksim'de açmaya hazırlanıyor.  Grup, Gümüşsuyu'nda kendisine ait olan yedi katlı tarihi bir binayı 12 milyon dolarlık bir yatırımla 15 odalı butik otele dönüştürüyor.

Türkiye'nin önde gelen şehirlerarası otobüs işletmecisi Varan Grubu, şehir otelciliğine hızlı bir giriş yaptı. Ankara Söğütözü'ndeki eski terminal merkezini beş yıldızlı otele çeviren ve işletim konusunda ünlü otel zinciri Mövenpick ile anlaşan Varan Grubu, ikinci otelini Taksim Gümüşsuyu'nda açmaya hazırlanıyor.
Şehir içinde kalan terminalleri otellere dönüştürerek değerlendiren grup, bu kez Taksim-Gümüşsuyu'nda kargo amacıyla kullandığı ve 15 yıl önce satın aldığı 100 yıllık tarihi binayı otele dönüştürüyor.
Yaklaşık dört aydır tadilat çalışması yapılan bina, Gümüşsuyu-İnönü Caddesi üzerindeki Varan seyahat acentesinin iki bina sağında yer alıyor. 167 metrekare oturum alanına sahip olan bina, bodrum, zemin ve beş de normal kat olmak üzere toplam yedi kattan oluşuyor. 4-5 yıldır boş bir vaziyette olan eski bina, Varan'ın kargo ofisi olarak hizmet vermekteydi.

12 milyon dolara mal olacak
Butik otele dönüşen binada, 15 oda bulunacak. Bu yılın sonunda hizmete açılacak olan otelin yatırım maliyetinin 12 milyon dolar civarında olacağı tahmin ediliyor. Binanın otele dönüştürülme projesinde ünlü mimar Dara Kırmızıtoprak'ın imzası bulunuyor.
Otelin altında şık bir İtalyan restoranın yer alacağını belirten Varan Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Enis Pekuysal, otel projesi hakkında şu bilgileri verdi:
"Taksim Gümüşsuyu'ndaki binamızı 15 yıl önce satın aldık. Bina 100 yıllık veya üzerinde tahmin ediyorum. Daha önce alt katını Varan Kargo'nun ofisi üst kan da ofis olarak kullanıyorduk. Projenin yatırım maliyeti aşağı yukarı, 12 milyon dolar civarında. Yıl sonunda hizmete açmayı düşündüğümüz oteli kendimiz işleteceğiz."

YENIBOSNA DA OTEL OLACAK
Ankara Söğütözü'ndeki terminal binasını yaklaşık 40 milyon dolar maliyetle 160 odalı otele çeviren ve işletmesi için ünlü otel zinciri Mövenpick'le anlaşan grup, buradaki oteli bu yıl sonunda hizmete açacak. Ardından Yenibosna'da bulunan genel müdürlük ve terminal binasını beş yıldızlı otele çevirmek için kolları sıvayacak. Buradaki otelin maliyetinin de 35-40 milyon dolar civarında olması bekleniyor.
Okhan Şentürk/Ekonomist


Geri Dön