24 / 04 / 2024

Varlıbaşlar, Ataşehir'de yeni bir projeye başlıyor!

Varlıbaşlar, Ataşehir'de yeni bir projeye başlıyor!

Varyap Meridian projesi ile son 2 yılda uluslar arası 6 ödülü alan Varlıbaşlar Holding, yine Ataşehir'de yeni bir projeye başlıyor



İstanbul'u finans merkezi yapacak olan Ataşehir'de inşa ettiği Varyap Meridian projesi ile son 2 yılda uluslar arası 6 ödülü alan Varlıbaşlar Holding, yine Ataşehir'de yeni bir projeye başlıyor. Emlak Konut'tan hasılat paylaşımı modeli ile aldığı 99 dönüm arazi üzerine geliştireceği proje için uluslar arası mimarlık yatışması düzenleyen Varlıbaşlar Holding, 8 uluslar arası mimarlık bürosunun projesi arasından değerlendirmesini yapacak. Varlıbaşlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, Varyap Meridian'dan sonra yapacakları bu projede de iddialı olduklarını, yine ödüle layık, finans merkezinin de ihtiyaçlarını karşılayacak bir ürünü ortaya koyacaklarını söyledi. Varlıbaş, "İçinde otel, ofis ve homeofislerin olacağı bu proje pek çok açıdan farklılık içerecek, içinde sadece finans merkezlerindeki otellerde gördüğümüz bir konsepti Türkiye'de ilk defa biz uygulamış olacağız" dedi.

HEM OTEL HEM İŞ MERKEZİ
Yeni proje için planlanan otel iki çekirdekten oluşacak. Bir kısmı konaklama amacıyla kullanılacak, bir kısmında ise kongreler, toplantılar organize edilebilecek bir iş merkezi bulunacak. Bu konsept sayesinde kongre için İstanbul'a gelen bir turist her türlü ihtiyacını aynı binada karşılayabilecek. Otel ve iş merkezinin alttan birbirleri ile bağlantılı olacağını belirten Varlıbaş, "Sosyal amaçlı alanlar her iki tarafın kullanımına açık olacak. Biz finans merkezi planlarını öğrenince otel projemizi buna göre değiştirdik" dedi. Otel aynı zamanda çevreyi ve enerjiyi koruyan vasıflan nedeniyle Türkiye'nin ilk beş yıldızlı LEED sertifikalı oteli olacak. Otelle ilgili çalıştırmak isteyen birkaç grupla görüşmelerin sürdüğünü belirten Varlıbaş, 'Ama neticelenmiş bir durum yok" dedi. teni projede yükseklik sınır tanımayacak. Halen inşaatı süren Varyap Meridian'de yükseklik 240 metre- 61 kata kadar çıkıyor. Süleyman Varlıbaş yeni projede bu yüksekliği aşmayı hedeflediklerini açıkladı.
Selma Şenol/Bugün


Geri Dön