29 / 03 / 2024

Varyap Meridian, altın ve dolardan çok kazandırdı!

Varyap Meridian, altın ve dolardan çok kazandırdı!

Batı Ataşehir'deki Varyap Meridian projesi Nisan 2009'da satışa çıktığından bu yana metrekare fiyatları 3 bin liradan 7 bin liraya çıktı. Proje altın ve dolardan çok kazandırdı



Varyap tarafından Ataşehir'de inşa edilen Varyap Meridian projesi, kazanç oranında altın, dolar, euro, hazine bonosu ve devlet tahvili gibi yatırım araçlarını geride bıraktı. Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, Varyap Meridian'ın Türkiye ve uluslararası piyasalarda büyük ilgi topladığını söyledi. Projenin, İstanbul'un yeni finans merkezi Batı Ataşehir'deki konumunun önemine işaret eden Erdinç Varlıbaş, "Nisan 2009'da satışa çıktığımızda ortalama metrekare fiyatımız 3 bin lirayken bugün 7 bin lira. 2011 sonunda, yani üç ay içinde bu rakam 10 bin TL'yi görecektir. Nisan 2009 ile bugün arasında Varyap Meridian'ın yatırımcıya altın, dolar, euro, hazine bonosu ve devlet tahvilinden çok kazandırdı" dedi. Erdinç Varlıbaş, kalan sınırlı ama en değerli daire ve ofisler için düşük peşinat, düşük faiz ve düşük taksit imkanlarını içeren 'Varyap Ödeme Planı'nı devreye soktuklarını belirterek, bin 500 konuttan bin 70'ini sattıklarını, 3 ay içindede geri kalanlarının tamamen satılmasını bekklediklerini kaydetti.

Yüzde 1 peşinat alınıyor
'Varyap Ödeme Planı'na göre, daire fiyatının yüzde 1'i peşin alınıyor. 8 farklı ödeme seçeneği sunan ödeme sisteminde, yüzde 0 ile yüzde 0.90 arasında değişen oranlarda Varyap faiz oranı uygulanacak. Yüzde 0 faiz uygulamasının geçerli olduğu ödeme seçeneklerinde, 6 ayda bir ödemeli 3 taksit, 12 ay sonra tek ödeme veya 18 ay eşit taksit olacak şekilde vadeler sunuluyor. Belirtilen faiz oranlarının banka faiz oranlarının altında olması dikkat çekiyor.

'Konut sektörü mütekabiliyetle petrol bulmuş gibi sevinecek'
Erdinç Varlıbaş, mütekabiliyet şartı aranmadan yabancılara mülk satışınının önünü açacak yasasının çıkmasıyla, konut satışlarında önemli bir artış olacağını, konut sektörünün petrol bulmuş gibi sevineceğini söyledi. Varlıbaş, "Varyap Meridian'da Rusya'dan ve Ortadoğu'dan büyük talep var. Asya ve Doğu Asya ülkelerinden de artan bir talep ile karşı karşıyayız. Yurtdışında satış kanallarını kurmuş durumdayız. İlk aşamada bu satış kanallarını acentelerimiz aracılığıyla Londra'da, Moskova'da ve Dubai'de oluşturduk. Yasanın çıkmasıyla bu satışların hem bizde hem de diğer projelerde en az iki kat daha artacağını ve toplam satışların yüzde 20'sinin de üzerine çıkacağını düşünüyoruz" dedi.

Sabah Emlak


Geri Dön