25 / 04 / 2024

Varyap Meridian'da 225 bin TL'ye! Türkiye'nin LEED kayıtlı ilk lüks projesi!

Varyap Meridian'da 225 bin TL'ye! Türkiye'nin LEED kayıtlı ilk lüks projesi!

Türkiye'nin LEED kayıtlı ilk lüks konut projesi Varyap Meridian, sürdürülebilirlik kriterlerine göre inşa ediliyor



Projede, ortak alanların bir bölümü rüzgar, güneş gibi doğal kaynaklardan üretilecek enerji ile karşılanacak, yağmur suları ve gri sular toplanıp arıtıldıktan sonra yeşil alanların sulanmasında kullanılacak, böylece doğanın korunmasına katkıda bulunulacak ve yüzde 40'lık enerji tasarrufu sağlanacak.

Ataşehir'de inşa edilen projenin arazinin yalnızca yüzde 10'luk bölümü binalara ayrıldı. Kalan alanda ise topografik yapı korunarak yeşil alanlar tasarlandı. Mimari konseptle paralel tasarlanan peyzajda bölgenin iklimine uygun ağaç seçimleri ve oluşturulan geniş rekreasyon alanları projenin yeşil kimliğiyle de örtüşüyor. Yerleşim alanları tamamen parklar ve spor alanlarından oluşan bir yeşil bölgeyle çevrelendi. Büyük parkın içinde yer alan gölet ve çevresi, su kıyısı plantasyonu ile belirgin bir doğal ortam yaratıyor.

Varyap Meridian'da, geniş lobiler, cafe, fitness salonu, sauna ve buhar odasından oluşan sosyal tesis, kapalı ve açık havuzlar bulunuyor. Projede ayrıca, bisiklet park alanları, vale parking, araç yıkama hizmeti, dış cephe temizlik, ayarlanabilir merkezi sistem ısıtma ve soğutma mevcut.

Varyap Meridian'da bulunan konutlarda kullanılan tüm gövde ve kapak malzemeleri E1 normunda, kanserojen madde içermiyor. Tüm gövdeler hidrorepellente (suya, neme, buhara dayanıklı) malzemeden üretiliyor. Gövde cumbalarında darbe emici ve sızdırmazlık sağlayan kauçuk contalar bulunuyor. Kullanılan tüm camlar dört milimetre temperli ve asitli. Çekmecelerde Blum marka, metabox teleskobik, BlueMotion frenli (yavaşlatıcı) ray sistemi kullanılıyor. Raylar çekmecelerin hızlı kapanmasını engelliyor. Raflarda kullanılan pimler kaymaya karşı emniyet sistemli. Mutfaklarda yer alan ankastre ürünler Miele marka. Amerikan İdeal Standard marka meşe kaplama banyo dolaplarının kullanıldığı Varyap Meridian'da 120 santimetrelik etajerli lavabolar Varyap Meridian projesi için özel olarak tasarlandı ve üretildi. Ayrıca banyolarda kullanılan duşakabinlerin markası Corin, çelik kapıların markası Mul-t Lock, koridorların döşeme kaplaması İtalyan Cerim marka granit seramik, duvar kaplamaları Marshall boya, tavan kaplamaları Alçıpan asmatavan. Mutfaklarda da yine Cerim marka Granit kaplama kullanılıyor. Dolapla tezgahların arası Gucci marka seramik döşeme.

Varyap Meridian'da alanları 46 ile 232 metrekare arasında değişen konutların fiyatları 225 bin TL'den başlıyor, 1 milyon 209 bin TL'ye kadar yükseliyor.

0216 574 30 00

www.varyap.com.tr

[email protected] 



Geri Dön