19 / 04 / 2024

Vatandaş konut kredisi kullanmaktan kaçınıyor!

Vatandaş konut kredisi kullanmaktan kaçınıyor!

Trabzon İnşaatçılar Odası ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan konut satışlarının konut kredisi faiz oranlarının yüksek olması nedeniyle düştüğünü söyledi. Ekonomik krize bağlı olarak vatandaşların konut kredisi kullanmaktan kaçındığını belirtti...



Trabzon İnşaatçılar Odası ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan konut satışlarının konut kredisi faiz oranlarının yüksek olması nedeniyle düştüğünü söyledi. Ekonomik krize bağlı olarak vatandaşların konut kredisinden kaçındığını kaydeden Taflan “Vatandaş gerekirse eşinden dostun alıyor ama krediye yanaşmıyor. Faiz oranları düşürülmeli ve piyasa hareketlendirilmelidir.” dedi.

Vatandaşa çağrıda bulunan Taflan “Konut kredisi alacak olduğunuzda gelir giderinizi çok iyi hesaplayın. Kredi oranları çok yüksek. Kamu bankaları bazı firmalara %0,98 faiz oranlarıyla konut kredisi kullandırıyor. Ben almaya gittiğimde 2’ye yakın oranla karşılaşıyorum. Biz de diyoruz ki bu yansıma bütün bankalar tarafından herkese olmasını istiyoruz. Konut kredisi faiz oranları düşürülmelidir.” ifadelerini kullandı.

Taflan şöyle devam etti: “Faiz oranları düşük olmayınca vatandaş geri ödeyeceği paraya bakıyor ve faizle ödeyeceği para yüksek olunca vazgeçiyor. Faiz oranları düşürülerek piyasa hareketlendirilmelidir. Ekonomik daralma hiç olmazsa konut sektörü için asgariye indirilebilir.”

Peşin Alımlar Çok Avantajlı

Peşin alımlarda önemli avantajlar olduğunun altını çizen Taflan “Şu an kredi kullanmaksızın peşin alımlarda firmalar kolaylık sağlıyor. İnşaat sektörü maliyetinde kaleme vurduğunuzda %70’e varan artış var. O artışlar piyasaya yansımadığı gibi inşaat şirketleri ekonomik sorunlar yaşadığı için peşin alımlarda esneklik sağlıyor.Bu da tüketiciye yarıyor. Bu durum tüketici için bir avantaj.” şeklinde konuştu.

 

Konut kredi faizleri yüzde 1,81'e indi!

Konut kredilerine yeni düzenleme!

Konut kredisi faiz oranları yüzde 1,84'e geriledi!

Dört banka konut kredi faizlerinde indirime gitti!


Geri Dön