26 / 04 / 2024

Veli Beyaztaş'tan İzmit Gültepe Konutları'na itiraz!

Veli Beyaztaş'tan İzmit Gültepe Konutları'na itiraz!

CHP'li meclis üyesi Veli Beyaztaş İzmit Gültepe'de inşa edilecek 433 konutluk projenin ihalesine itiraz etti. Projenin onaylanması sonrasında yargıya gideceğini açıkladı.



İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında Gültepe'de 433 konut yapılacağını açıklamıştı. 6 yıl önce, TOKİ'den, 47 bin 495 metrekare büyüklüğündeki araziyi 800 bin liraya 5 ay taksitle aldıklarını hatırlatan Başkan Doğan, projenin yapılması ile ilgili olarak da detaylı bilgiler vermişti. 


30 BİN DÖNÜMÜ YEŞİL ALAN 

Doğan, "Gültepe Konut Projesi içinde toplam 433 konut ile 19 işyeri, havuz, kafeterya market ve otoparkların yer aldığı sosyal tesisler bulunuyor. Avam projesi hazır olan projede yer alacak, 1+1, 2 + 1, 3+1 ve 4+1 büyüklüğünde daireler yüksek kat olmadan yeşil alan ve donatıları fazla olan konutlar yapılacak. En fazla 6 katlı olacak. 47.5 dönümlük alanın, 18 dönümü konut, 30 bin dönümü yeşil alan olarak ayrıldı" açıklamasında bulunmuştu. 


"KARLI BİR İŞLEM DEĞİL" 

Fakat bu projeye yapılan Encümen toplantısında CHP'li Veli Beyaztaş tarafından şerh konuldu. Konu hakkında açıklama yapan Beyaztaş, "Bu proje ile ilgili kamu yararı gözetilmeden, düşük bedelle ihale yapıldı. İhale daha karlı yapılabilirdi. Makul bir pazarlık söz konusu değil. Hazırlanan projeyi de yeterli görmedim" dedi. 


"REKABET UNSURU YOK" 

İhalenin şartnamesinin de olduğunu dile getiren Meclis Üyesi Veli Beyaztaş, "Verilen yer belediyeye ait ise burası kamu malıdır. Kurum için kârlı bir işlem yapılmamış. Kendilerince kamu ihalesinde farklı bir yöntem uygulandı. Yapılan ihale kamu ihale kanununa da uygun değil. Şeffaflık ve rekabet unsuru oluşmadığını düşündüğümden şerh koydum" dedi. 


"YARGIYA GİDEBİLİRİZ" 

Yapılan ihaleye sadece kendisinin şerh düştüğünü ifade eden Beyaztaş, "Oy çokluğu ile ihale İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ın önüne gelecektir. Belediye başkanı tarafından onaylanması durumunda projeye start verilecek. İhaleye alan firma tarafından ödeme yapılması durumunda projeye başlanır. Bu süreç sonrasında yargıya gidebiliriz" diye konuştu. 


"FİRMA KOCAELİ'DEN OLMALIYDI" 

İhaleye iki firma tarafından teklif verildiğini de ifade eden Beyaztaş, "Firmaların biri İzmitli diğeri Diyarbaklı'dır. İhale İzmitli firmaya verilebilirdi. Fakat kentimizde bu tür projeleri yapabilecek firmalar varken il dışına verilmesi uygun değil. Böylesine sosyal bir projenin il dışından bir firmaya verilmesini doğru bulmuyorum. Üstelik ihale kentten bir firmaya verilmesi durumunda denetim daha rahat olurdu" diye konuştu. 


"PROJE YARIM BIRAKILABİLİR" 

Diyarbakırlı firmayı biraz incelediğini ifade eden Veli Beyaztaş, şöyle konuştu: "Bu firmanın ne yapacağını bilmiyoruz. 720 gün iş günü olarak bitim tarihi belirlenmiş. Ancak burada idareye açık kapı bırakılmış. Projenin tamamlanmaması durumunda fazladan zaman da verilebilir. Araştırdım, fakat Diyarbakırlı firmayı tanımıyoruz. Proje yarım yamalak bırakılabilir."



Kocaeli Gazetesi 


Geri Dön