18 / 04 / 2024

Veryeriler İnşaat'tan kişiye özel geleneksel mimari girişim!

Veryeriler İnşaat'tan kişiye özel geleneksel mimari girişim!

İzmir'in en gözde turizm şehirlerinden biri olan Çeşme Alaçatı'nın meşhur taş evleri, yepyeni bir iş modelinin doğmasına neden oldu.



Veryeriler İnşaat, beldenin tarihi dokusunu koruyarak konut inşasına başladı "kişiye özel geleneksel mimari" olarak tanımlanabileceğini kaydetti. Veryeri şunları söyledi: "Birebir taklit değil ama geleneksel mimari korunuyor. 1800'leri 2000'lere taşıyoruz ama dışarıda, içinde her türlü konfor oluyor ama geleneksel unsurlara da bağlı kalıyoruz. Bildiğimiz doğrulan uyguladık. Bugüne kadar 400'e yakın taş ev yaptık. Alaçatı'nın 2 bin hane dolayında olduğunu düşünürseniz bu ciddi bir sayıdır." Alpan Veryeri. evlerin iç dizaynında müşteri isteklerinin ön planda olduğunu. mimarlar dahil kendi kadrolarıyla müşterilerin birlikle çalışarak sonuca ulaştıklarını anlatarak, "Bu evler, taş ile ahşabın bir arada olduğu güzel yapılar. Müşteriye bazen 'bunu yapmayalım' diyoruz çünkü gerçekten güzel olmasını istiyoruz" dedi. Veryeriler İnşaat'ın Çeşme'de merkezin hemen yanında, muhteşem manzaralı, deniz kıyısında özel iskeleli bir projenin de kaba inşaatının tamamladığını belirten Veryeri, 8 dubleks villa ve 6 residence daireden oluşan Quattordici Pıojesi'nin de satışa sunulduğunu, Bodrum'da bir iş geliştirdiklerini kaydetti. 




1800'leri 2000'lere taşıyor Bugüne kadar 400'e yakın konut tamamlayarak, mahalleler oluşturduklarının altını çizen Veryeri. kendi girişimlerinin. Alaçatı ve çevresi için yeni bir iş ortamı oluşturduğunu belirtti. Taş evler inşa eden başka şirketlerin çıktığını, diğer bölgelerde de benzer eğilimler gözlediklerini ifade eden Veryeri, yaklaşımlarının, geleneksel mimarinin unsurlarıyla yeni evler yapmak olduğunu ve Türkiye'nin en gözde turistik beldeleri arasında bulunan Alaçatı'nın evleri, konut firmalarına ilham verdi. 



Veryeriler İnşaat, Alaçatfda ürettiği konutların mimari özellikleri arasına, beldenin tarihi ve yerel dokusunu da ekliyor. Veryeriler Yönetim Kurulu Başkam Alpan Veryeri. bölgeye özgü tiif taşından yapılan evlerin Alaçatı'nın 'hafızalara kazınan yüzii' haline geldiğini belirtti. Alpan Veryeri, bu faaliyetin bölgede adeta "yeni bir sektör' doğurduğunu kaydetti. Alaçatı'nın, doğal yaşam ortamıyla markalaşmasma katkı verildiğini belirten Veryeri, bu yapının korunmasına herkesin gayret göstereceğini vurguladı. 



Gözlem


Geri Dön